Dél-szlovákiai tehetségek az olimpiai fesztiválon Bakuban

EYOF

A Bakuban július 21. és 27. között kerül megrendezésre a XV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).

A jövő reménységeit, olimpikonjait felvonultató sportesemény hét napig tart és tíz sportág kerül programra: birkózás, tenisz, kézilabda, kosárlabda, úszás, röplabda, kerékpározás, atlétika, szertorna és dzsúdó. A versenyeket tizenkét, már korábban megépített helyszínen tartják. Körülbelül 3600 sportolót és csapatkísérőt várnak az eseményre, ahol 2500 önkéntes fog segédkezni.

Ami a korosztályt illeti, a versenyzők életkora 15–17 év. Szlovákia hetvenhárom fős különítménnyel vesz részt a rendezvényen, a negyvenöt sportoló hét sportágban (atlétika, birkózás, dzsúdó, kerékpározás, szertorna, tenisz, úszás) mutatkozik be Azerbajdzsán fővárosában. Egyébként az EYOF történetében első alkalommal szerepel a birkózás. Szlovákia színeiben ebben a sportágban öt sportoló, nevezetesen a vásárúti Huszarovics László, a somorjai Szeiler Mátyás (kötöttfogásban), a dunaszerdahelyi Pollák Anna és Csörgő Tamás, valamint a nyitrai Michal Vereš (szabadfogásban) lép szőnyegre.

„A felkészülés során arra koncentráltunk, hogy védenceink jó formában legyenek a rangos erőpróbán. A kötöttfogású kettős előbb egy héten át Nyárasdon, majd az utóbbi két hétben Somorján gyakorolta a fogásokat. A dunaszerdahelyiek pedig hazai környezetben edzettek. A kötöttfogásúak edzője id. Soós Tamás, akinek a munkáját a felkészülés során fia, ifj. Soós Tamás segítette. A szabadfogásúakat trénerként a dunaszerdahelyi id. Gaál András küldi csatába. Ami a bakui célokat illet, szeretnénk minél eredményesebben képviselni sportágunkat, az éremszerzés a nagy konkurenciára való tekintettel kiváló eredménynek számítana” – tájékoztatta lapunkat a birkózók csapatvezetője, Szeiler Zoltán, a szakági szövetség alelnöke. Egyébként az érsekújvári úszó, Dikácz Bence személyében egy további dél-szlovákiai sportoló is csatasorba áll a jövő reménységeinek nagyszabású erőpróbáján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?