Sport

Dél-szlovákiai tehetségek az olimpiai fesztiválon Bakuban

A Bakuban július 21. és 27. között kerül megrendezésre a XV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF).
Ágh István

2019. július 21. 13:44

A kötöttfogásúak trénere, id. Soós Tamás, a két versenyző, Huszarovics László és Szeiler Mátyás, valamint a csapatvezető Szeiler Zoltán (balról jobbra)

A jövő reménységeit, olimpikonjait felvonultató sportesemény hét napig tart és tíz sportág kerül programra: birkózás, tenisz, kézilabda, kosárlabda, úszás, röplabda, kerékpározás, atlétika, szertorna és dzsúdó. A versenyeket tizenkét, már korábban megépített helyszínen tartják. Körülbelül 3600 sportolót és csapatkísérőt várnak az eseményre, ahol 2500 önkéntes fog segédkezni.

Ami a korosztályt illeti, a versenyzők életkora 15–17 év. Szlovákia hetvenhárom fős különítménnyel vesz részt a rendezvényen, a negyvenöt sportoló hét sportágban (atlétika, birkózás, dzsúdó, kerékpározás, szertorna, tenisz, úszás) mutatkozik be Azerbajdzsán fővárosában. Egyébként az EYOF történetében első alkalommal szerepel a birkózás. Szlovákia színeiben ebben a sportágban öt sportoló, nevezetesen a vásárúti Huszarovics László, a somorjai Szeiler Mátyás (kötöttfogásban), a dunaszerdahelyi Pollák Anna és Csörgő Tamás, valamint a nyitrai Michal Vereš (szabadfogásban) lép szőnyegre.

„A felkészülés során arra koncentráltunk, hogy védenceink jó formában legyenek a rangos erőpróbán. A kötöttfogású kettős előbb egy héten át Nyárasdon, majd az utóbbi két hétben Somorján gyakorolta a fogásokat. A dunaszerdahelyiek pedig hazai környezetben edzettek. A kötöttfogásúak edzője id. Soós Tamás, akinek a munkáját a felkészülés során fia, ifj. Soós Tamás segítette. A szabadfogásúakat trénerként a dunaszerdahelyi id. Gaál András küldi csatába. Ami a bakui célokat illet, szeretnénk minél eredményesebben képviselni sportágunkat, az éremszerzés a nagy konkurenciára való tekintettel kiváló eredménynek számítana” – tájékoztatta lapunkat a birkózók csapatvezetője, Szeiler Zoltán, a szakági szövetség alelnöke. Egyébként az érsekújvári úszó, Dikácz Bence személyében egy további dél-szlovákiai sportoló is csatasorba áll a jövő reménységeinek nagyszabású erőpróbáján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?