Davis-kupa: Gombos játszik

Új SZÓ-ELŐZETESPozsony. Előbb Martin Kližan (42. a világranglistán) játszik Grega Zemljával (699.), majd Gombos Norbert (117.) lép pályára Blaz Kavcic (110.) ellen a ma 15.00-kor kezdődő Szlovákia–Szlovénia tenisz Davis-kupa-mérkőzésen az Euro-afrikai Zóna első csoportjában.

Új SZÓ-ELŐZETES

Pozsony. Előbb Martin Kližan (42. a világranglistán) játszik Grega Zemljával (699.), majd Gombos Norbert (117.) lép pályára Blaz Kavcic (110.) ellen a ma 15.00-kor kezdődő Szlovákia–Szlovénia tenisz Davis-kupa-mérkőzésen az Euro-afrikai Zóna első csoportjában. A szombati párosra előzetesen Kližant és Igor Zelenayt nevezte Miloš Mečíř szövetségi kapitány (ellenfelük a Kavcic, Zemlja duó lesz), a vasárnapi két egyesben pedig az első (Kližan–Kavcic), majd a második számú játékosok (Gombos– Zemlja) csatája következik a pozsonyi Nemzeti Teniszközpontban.

Mečíř a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, sokáig vacillált Lukáš Lacko és Gombos között, végül a jóval több idei győztes meccs döntött az utóbbi javára. „Nagyon örülök a lehetőségnek. Az eddigi két alkalommal mindig enyém volt az első meccs a Davis-kupában. Kis hátrány, hogy nem lehet tudni, mikor kezdek, hogy meddig nyúlik az előző találkozó. De a tornákon már megszoktam, hogy várnom kell a meccsemre” – hangzott Gombos első reakciója a sorsolás után.

A 24 éves nádszegi származású teniszező 2014 áprilisában az osztrák Dominic Thiemet legyőzte az első meccsen a szlovák csapat 4:1-es sikere alkalmával, és szeptemberben, az USA ellen (0:5) is meg tudta szorongatni az amerikaiak ászát, John Isnert az első találkozón.

„Kavcicnak láttam az orosz Mihail Juzsnij elleni meccsét a zágrábi tornán. Nagyon erős a szervája, és jól mozog a pályán. Egy volt top 100-as teniszezőről van szó, erős az ütése az alapvonalról. Nemrég volt egy kisebb lábműtétje, azt mondják, hogy nincs százszázalékos állapotban, de szerintem minden rendben van vele – mondta az Új Szónak Gombos, akit nem zavarna meg, ha mégis Tom Kocevar-Desman (548.) vagy Mike Urbanija (572.) ellen kellene pályára lépnie. – Nincs olyan játékosuk, aki tudná pótolni Kavcicot. Mindkettejükkel teniszeztem már, és így ellenük nem lenne nagy problémám, mert ismerem őket. De egyelőre arra összpontosítok, hogy Blaz ellen fogok játszani.”

A három nap mérkőzéseit az STV 2 élőben közvetíti. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?