Dánia aranyérmes

Lillehammer. Dánia nyerte a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután a torna döntőjében négy góllal verte a horvát válogatottat.
DÁNIA–HORVÁTORSZÁG 24:20 (13:10), legeredményesebbek: Christiansen 7/2, Boesen 7, Jensen 4, ill. Metlicic 5, Cupic 4/1, Balic 4.

Lillehammer. Dánia nyerte a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután a torna döntőjében négy góllal verte a horvát válogatottat.

DÁNIA–HORVÁTORSZÁG 24:20 (13:10), legeredményesebbek: Christiansen 7/2, Boesen 7, Jensen 4, ill. Metlicic 5, Cupic 4/1, Balic 4. A horvátok remekül kezdték a szikrázóan kemény mérkőzést, de a szívós északiak fordítottak, és a szünetben már háromgólos volt az előnyük. A második felvonás elején Dánia még jobban elhúzott, előnyét a folytatásban nagy izgalmak közepette is biztosan őrizte. Az északiak az előző három kontinenstornán bronzérmet szereztek, egyik nemzet sem tudott mindannyiszor dobogós lenni, már kijárt nekik az aranyérem.

A 3. helyért: FRANCIAORSZÁG–NÉMETORSZÁG 36:26 (18:9).

Az 5. helyért: NORVÉGIA– SVÉD?ORSZÁG 34:36, kétszeri hosszabbítás után (30:30, 26:26, 13:15).

Elődöntő: Horvátország–Fran?ciaország 24:23 (11:9), Dánia– Németország 26:25 (10:13)

Norvégiában elkészítették a férfi vb-selejtezők sorsolását, a magyar válogatott a bosnyák csapattal, míg a szlovák együttes Szlovéniával mérkőzik a vb-szereplésért. „Elégedett vagyok a sorsolással. Ha jól felkészülünk, van esélyünk a továbbjutásra” – mondta Heister Zoltán, a szlovák válogatott szövetségi kapitánya.

A vb-selejtezős párharcok: Magyarország–Bosznia-Hercegovina, Szlovénia–Szlovákia, Spanyolország–Görögország, Norvégia–Ukrajna, Fehéroroszország– Oroszország.

Az is eldőlt, hogy a szlovák női válogatott az Eb-selejtező második szakaszában Ukrajnával mérkőzik. (mti, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?