Sport

DAC: sajnáljuk, de a beavatkozás jogos volt

Az FC DAC 1904 futballklub hivatalos álláspontja a szombati DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen történtekkel kapcsolatban.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. április 12. 13:57

Az FC DAC 1904 Dunaszerdahely futballklub szeretné kifejezni a sajnálatát a kialakult helyzet miatt. Ugyanakkor viszont kiállunk amellett, hogy a szervezők által a mérkőzés során választott megoldás jogos és elkerülhetetlen volt, elsősorban a vendégek szektorában helyet foglaló, az előírásoknak megfelelően viselkedő szurkolók, a rendező szolgálat tagjainak, a pálya közelében tartózkodó médiák képviselőinek, a labdaszedőknek, a játékvezető asszisztensének, és nem utolsó sorban a Slovan Bratislava hálóőrének testi épsége megóvása érdekében.

Az ŠK Slovan Bratislava szurkolóinak túlnyomó többsége már a dunaszerdahelyi vasútállomásra érkezvén és az ezt követő, stadionba vezető útjukon agresszíven viselkedett, megsértették a közrendet, ami arra utalt, hogy az érkezésük célja nem a labdarúgás és a szeretett klubjuk buzdítása volt.

A dunaszerdahelyi utcákon való tartózkodásuk során és egyenesen a stadionban is a „Labdarúgás csak ürügy” jelszó szerint viselkedtek, mely az egyik kifeszített transzparensükön is szerepelt.

A Slovan szurkolói azonnal a lelátóra való belépésüket követően agresszíven viselkedtek. Rögtön a mérkőzés kezdetétől le akarták tépni a kapu mögötti védőhálót, melyet végül szétvágtak, és fel is akarták gyújtani. A kezdő sípszót követően a szektorukban előkerültek az első pirotechnikai eszközök, amiket szándékosan és célzottan dobáltak be a pályára a labdaszedők, kameramanok, a partjelző, a rendezők, tűzoltók és játékosok mellé, amivel közvetlenül veszélyeztették az életüket és az egészségüket is. Néhány szurkoló nagyon szerette volna ledönteni a védőhálót tartó oszlopokat, a többiek pedig feltépték a székeket, amelyeket aztán a rendezők irányába dobáltak a védőrács másik oldalára. Még az ŠK Slovan Bratislava szurkolóinak a stadionból való kiszorítása előtt a szabályoknak megfelelően viselkedő drukkereknek megvolt a lehetőségük a vendégszektor elhagyására, és fel lettek nekik ajánlva helyek a szomszédos szektorban, ahol az újságírók, klubunk alkalmazottjai és játékosai foglaltak helyet. Ezek a szurkolók minden további gond nélkül nézték végig innen az összecsapást.

Ezért szigorúan elutasítjuk azokat az állításokat, amelyek a szociális hálókon és néhány médiában jelentek meg, melyek szerint a szabályoknak megfelelően viselkedő szurkolók lettek megtámadva, és hogy a helyzet ki lett provokálva, előre elő volt készítve. Az az állítás szintén nem helytálló, hogy a vendégszurkolók számára már előre elő volt készítve egy Pozsonyba tartó vonatszerelvény. A vendégcsapat szurkolói egy menetrend szerinti járattal utaztak vissza Pozsonyba.     

Az FC DAC Dunaszerdahely futballklubnak fontosak a szurkolói, és ezért minden olyan utazáson, amelyen nagyobb számú szurkoló vesz részt, jelen van a klub biztonsági menedzsere is további rendezők kíséretében, akik nemcsak a szurkolók számára elérhetőek, hanem a hazai rendezőkkel is együttműködnek a mérkőzés problémamentes lefolytatásának érdekében. Sajnálatos, hogy az ŠK Slovan Bratislava nem biztosít ilyen szolgáltatást, segítséget a szurkolói számára - főleg azoknak, akik a csapatuknak való szurkolás és szórakozás céljából utaznak.

BÍRÁLJA A RENDEZŐKET A SLOVAN

Az ŠK Slovan Bratislava hivatalos álláspontja, melyet a klub a saját honlapján hozott nyilvánosságra, szöges ellentétben áll néhány labdarúgójuk kijelentéseivel, akik rögtön a mérkőzés befejezését követően a médiáknak tett nyilatkozataiban elitélték a vendégszektorban helyet foglaló szurkolók viselkedését.

Az FC DAC Dunaszerdahely futballklub mindent megtesz a labdarúgás népszerűsítésének érdekében, és komoly összegeket fektet az infrastruktúra fejlesztésébe, aminek bizonyítéka a látogatottság, és klubunk hazai mérkőzésein uralkodó hangulat. Sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy az ŠK Slovan Bratislava néhány szurkolója el akarta rontani a stadionban helyet foglaló további hétezer labdarúgást szerető szurkoló, valamint a több százezer, televízió-képernyők előtt ülő ember élményét, szórakozását. A jövőben továbbra is aktívan harcolunk a hasonló viselkedés ellen, mint amilyent az ŠK Slovan Bratislava szurkolói bemutattak a stadionunkban.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
állampolgárság

Szakértők szerint sem hoz előrelépést az állampolgársági törvény módosítása

tüdő illusztráció

Covid-19 utáni tüntetek - Segíthet az oxigén és a rehabilitáció

kihalt állatfajok

GALÉRIA: 10 állatfaj, mely az ember miatt halt ki

Varga Anikó

Magyar vagyok. Mit jelent Önnek ez a mondat? Aki válaszol: Varga Anikó

Messenger

Akadozik a Messenger Szlovákiában

országos tesztelés

Újabb tesztelési körre készülnek a települések

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.