Csapattársai is dicsérték a DAC új csatárát

DAC-Slovan20230917

A sárga-kékek két új igazolásuk, Fernand Gouré és Aleš Čermák, valamint a csapatkapitánnyá előlépett Zseljko Gavrics góljával már három góllal is vezettek, de a vendégek részéről Dávid Strelec gyorsan szépített és kialakította a 3:1-es végeredményt.

A lefújás után hosszú idő után hangzott fel újra Dunaszerdahelyen a „Szép volt, fiúk!”, amelyet az ellenfelüknél sokkal hatékonyabban és szenvedélyesebben játszó hazai játékosok megérdemelten hallgattak végig. A gólja mellett két gólpasszt is jegyző Fernand Gourét csapattársai is megdicsérték. 

„Hazai pályán nagyon édes ez a siker, főleg az utóbbi egy hónap után. A tanulság, hogy megéri dolgozni – kezdte az értékelést a meccs után néhány perccel Matej Trusa. – Igor Žofčák azt mondta nekem, hogy ha a földre kerülsz, fel kell tudnod állni. Mi most felálltunk. Gouré nagy segítségünkre volt, jó volt vele együtt játszani. Nagyon örülök, hogy így tudott debütálni. Fontos volt, hogy a gól után is folytattuk, amit elkezdtünk és mindent beleadtunk, ez az, ami most a nap végén fontos, ez döntött. Biztosan segít egy ilyen győzelem. Mindenki valahogy így képzelte el nálunk ezt a rangadót, de folytatnunk kell a megkezdett munkát és tovább fejlődni” – zárta a kapufáig jutó dunaszerdahelyi támadó.

„Egy ideje nem volt arra példa, amit most a meccs után kaptunk a szurkolóktól. Örülök, hogy a válogatottszünet után így tértünk vissza a pályára. Tovább kell dolgoznunk, és hozni a jó eredményeket. Lehet, volt szerencsénk is a góloknál, de szépek voltak és a másodikért is megdolgoztunk, amikor megzavartuk a kapust. Gouré már az első nap beilleszkedett az öltözőben és egy olyan csatár, amilyenre szükségünk volt” – dicsérte új csapattársát Miroslav Káčer, aki elmondása szerint semmit nem tudott arról, hogy veszélybe kerülhetett Guľa állása, de azt hozzátette, hogy ez a siker újra a győztes útra állíthatja a csapatot.

A meccs utáni sajtótájékoztatón a DAC vezetőedzőjét is megkérdezték, mennyire érzi biztosnak a helyét a nem túl sikeres szezonkezdet után. Adrián Guľa roppant önkritikusan válaszolt és kifejtette, hogy ha úgy érzi, hogy ő a gátja a klub, a csapat és a játékosok további fejlődésének, akkor nem fog ragaszkodni az állásához. Kollégájának, Vladimír Weissnek magától jutottak eszébe hasonló gondolatok és többször is utalt arra, benne lehet a pakliban, hogy nem ő folytatja a Slovan élén, majd a szurkolókról is szót ejtett. „Én megértem az ő érzelmeiket, fiatal srácokról van szó, de nem ezt kellett volna tenniük. Ha szurkoló vagy, akkor is a csapat mellett kell állni, amikor nem jönnek az eredmények” – mondta a pozsonyiak trénere arra reagálva, hogy az égszínkék drukkerek idő előtt hagyták el a stadiont.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?