DAC: Nyerni akarnak a nemzeti ünnepen

<p>A DAC futballcsapata számára az év meccsének számít a mai (18.00) zsolnai Szlovák Kupa-negyeddöntő. Egy meccsen dől el a továbbjutás, ha döntetlennel zárul a rendes játékidő, nincs hosszabbítás, azonnal tizenegyesek következnek.</p>

Bizakodva várják a találkozót a hét tétmeccsen veretlen vendégek, akik a Senica ellen sima győzelemmel hangoltak a kupameccsre. Már tegnap délelőtt útra kelt a csapat, amely Zsolna mellett készül az összecsapásra. Straka sérülése még nem jött rendbe, a bokájával bajlódó Szarka és a betegséggel küszködő Kwin pályára lépése kérdéses. „A sikeres főpróba után jó a hangulat. Nemzeti ünnepünket továbbjutással akarjuk köszönteni. Tavaly március 15-én a Slovan otthonában győztünk, remélem, idén újabb bravúrt könyvelhetünk el. Nagyon nehéz meccsre számítok, mert a hullámvölgyben levő zsolnaiak be akarják bizonyítani, hogy nem felejtettek el focizni – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Egy meccsen dől el a továbbjutás, ezért nem lehet kivárásra játszani. Bízom benne, hogy a fiúk sikeresen a veszik az akadályt, s tavalyhoz hasonlóan ismét bejutunk a Slovnaft Cup elődöntőjébe.” „Ez egészen más meccs lesz, mint a pénteki volt. Ne tévesszenek meg senkit a zsolnaiak gyenge eredményei, most is bajnokság legjobb csapatai közé tartoznak. Ádáz csatára számítok. Csak úgy lehetünk sikeresek, ha fegyelmezetten és agresszíven fogunk focizni” – szögezte le a jó formában levő Horváth Béla. „Kedvező számunkra, hogy egy nappal többet pihenhettünk, mint az ellenfelünk. Remélem, a zsolnaiak rossz szériája nem éppen ellenünk szakad majd meg” – jelentette ki a DAC csapatkapitánya, Ľubomír Michalík. „Be akarunk jutni az elődöntőbe, mindent megteszünk azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát” – nyilatkozta Tomislav Maric, a sárga-kékek vezetőedzője. Katasztrofálisan, négy vereséggel kezdték a tavaszi szezont a zsolnaiak: Skalica 0:1 (idegenben), Michalovce 2:3 (otthon), Trenčín 2:3 (o), Podbrezová 0:2 (i), tétmeccsen legutóbb november 28-án nyertek (Trnava 2:0). A csapat lecsúszott a hatodik helyre a tabellán. A szombati bajnokin Bénes, Haskic és Špalek is megsérült, mai szereplésük erősen kérdéses, csakúgy, mint Pečovskýé. A DAC a tavalyi negyeddöntőben tizenegyespárbajban 3:2-re nyert a kassai MFK otthonában (1:1-gyel zárult a rendes játékidő), a négy között a Senica állította meg. A sárga-kékek a Fortuna Liga idei szezonjában még veretlenek mai riválisukkal szemben, Zsolnán 1:1-re játszottak (góllövők: Jelic, ill. Kwin), Dunaszerdahelyen pedig Polievka góljával 1:0-ra nyertek.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?