DAC: jó az egy pont, de akkor már győzni is lehet

<p>Két győzelmet követően bizakodva várják Dunaszerdahelyen a hétvégi mérkőzést, a DAC vasárnap 16.30-kor a listavezető Trencsén otthonába látogat a Fortuna Liga 16. fordulójában.</p>

A DAC a múlt hétvégi Zsolna elleni diadal (1:0) és a szerdai eperjesiek elleni kupasiker (3:1) után önbizalommal telve utazhat a Fortuna Ligát hétpontos előnnyel vezető trencséniek otthonába. „Jó a hangulat a csapatnál, két győzelem után ez természetes. A zsolnaiakat a legjobb szezonbeli teljesítményünkkel sikerült legyőzni múlt szombaton, és a Szlovák Kupában való hétközi továbbjutásnak is nagyon örülünk, mivel számunkra nagyon fontos ez a sorozat is. Tisztában vagyunk vele, hogy vasárnap a liga legjobb játékerőt képviselő csapatával találkozunk” – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. A trencséniek amellett, hogy vezetik a tabellát, kirobbanó formában vannak, utóbbi öt bajnoki mérkőzésüket megnyerték, és utoljára még szeptemberben kaptak ki, a zsolnaiaktól.„A trencséniekkel ebben a szezonban már találkoztunk egyszer, és akkor 2:0-ra nyerni tudtak nálunk, de ha koncentráltan fogunk játszani, akkor ezúttal sikerülhet a pontszerzés. Az egy ponttal már elégedettek lennénk, ugyanakkor ha megvan a döntetlen, ahhoz már nagyon közel van a győzelem is. A műfű megnehezítheti a dolgunkat, hiszen ez élvonalbeli viszonylatban különlegességnek számít” – tette hozzá a sportigazgató. „Štepanovský sajnos megsérült, ő biztosan nem léphet pályára, valamint továbbra is hiányozni fog a szintén sérült Turňa. Kettejüket leszámítva teljes a keret, más hiányzónk valószínűleg nem lesz. A fellebbezésünket Szarka Ákos eltiltásának ügyében elfogadták, így ő ismét bevethető – tájékoztatott a hiányzókról Németh Krisztián, aki zárásképp örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a DAC tehetségét, Róbert Polievkát hét közben behívták az U21-es válogatott Hollandia elleni Eb-selejtezőre készülő keretébe. – Polievka az elmúlt két bajnokin nagyszerű teljesítményt nyújtott, és most reméljük megmutatja, nem hiába került be a válogatottba.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?