DAC-fölény az érsekújvári diáktornán

Nem borult a papírforma, hiszen a várakozásoknak megfelelően a DAC labdarúgói nyerték az U11-esek érsekújvári teremtornáját. A csallóközieken meglátszott, hogy erőnlétben, összeszokottságban és játékosságban is jóval a többiek előtt járnak.Érsekújvár.

Nem borult a papírforma, hiszen a várakozásoknak megfelelően a DAC labdarúgói nyerték az U11-esek érsekújvári teremtornáját. A csallóközieken meglátszott, hogy erőnlétben, összeszokottságban és játékosságban is jóval a többiek előtt járnak.

Érsekújvár. A rendezők igyekeztek jó erős nemzetközi mezőnyt összehozni, ami sikerült is nekik. Nem is akadt egyetlen egy unalmas mérkőzés sem, a játékosok többnyire ötletes megoldásokkal szórakoztatták a szurkolókat.

Néhány meglepetés is adódott, negatív értelemben a galántaiak tűntek ki, akikben jóval több van a mutatottnál, míg a gútaiak úgyszólván felülmúlták önmagukat. Ők voltak az egyedüliek, akik legyőzték a DAC-ot, és csoportjukban váratlanul az első helyen végeztek. Az elődöntőben aztán 6:0-ra kikaptak a račaiaktól, és a harmadik helyért vívott küzdelemben is fél tucat góllal maradtak alul az Újpest I ellen.

„Javarészt szoros, kiegyenlített meccseket láthattunk. Mindenütt akadt egy-két húzóember, akik magukkal vitték a többieket. Az A csoportból kiemelkedett az első három helyezett, a B csoportban azonban már nehezebben dőlt el az elődöntőbe jutás. Külön ki szeretném emelni az újpesti színekben pályára lépő Yukumo Mukait, akit valamennyi edző egyhangúlag a seregszemle legjobb mezőnyjátékosának szavazott meg. Különleges tehetségről van szó. A közeljövőben három korosztály (U9, U12, U15) részére is szervezünk hasonló teremtornát” – tájékoztatott Ferenczi Barnabás főszervező, az érsekújvári FKM ifjúsági csapatainak menedzsere.

A DAC huszonkét tagú keretéből nyolcan vettek részt az érsekújvári focigálán, a többiek aznap hazai környezetben a budaőrsieket fogadták. „Hetente négy alkalommal edzünk, jó passzban vagyunk, így számunkra csak a végső győzelem volt elfogadható. Ne vegye senki nagyképűsködésnek, de valamennyi meccsen jobbak voltunk ellenfelünknél. Húsz gólt rúgtunk, és csupán kettőt kaptunk. Versenynaptárunk roppant zsúfolt, rengeteg tornán veszünk részt nemcsak odahaza, hanem Magyarországon és Csehországban is” – nyilatkozta lapunknak Molnár Krisztián, a DAC U11-es csapatának edzője.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?