DAC: feledtetni a fiaskót

Dunaszerdahely |

<p>A DAC futballcsapata a Corgoň Liga 22. fordulójában holnap (17.30) Zsolnán lép pályára. Nehéz feladat vár a tavasszal gyengélkedő sárga-kékekre a bajnokesélyes otthonában, a csallóköziek remélik, hogy nem szakad meg a 8. fordulótól tartó idegenbeli veretlenségi sorozatuk. Werner Lorant vezetőedző a ma délelőtti gyakorlást követően jelöli ki tizennyolcas keretét a vasárnapi mérkőzésre – az elnökválasztás miatt a rendőrség kérésére egy nappal későbbre tették át az élvonalbeli találkozókat.</p>

Az ebéd után útnak indul a társaság, amely Zsolna közelében hangol az összecsapásra.

Csak javulhatnak
„Az Artmedia elleni négygólos zakó után igyekeztünk felrázni a társaságot, úgy tűnik, sikerült. A szlovén Varga felépült sérüléséből, s a hét elejétől teljes intenzitással tréningezik, de nem valószínű, hogy helyet kap a kezdőcsapatban. Bízom benne, hogy az alapozás alatt elvégzett kemény munka előbb vagy utóbb kamatozik, s végre olyan teljesítménnyel rukkolunk elő, amelyet elvárnak tőlünk rajongóink. Mindenképpen feledtetni akarjuk a fiaskót, Zsolnán csak jobban játszhatunk, mint a ViOn és az Artmedia ellen” – hangsúlyozta Radványi Miklós, a DAC másodedzője.

Támadni fog a DAC
A dunaszerdahelyiek egykori gólerős csatára elmondta, hogy DVD előtt elemezték a tavasszal nem éppen remeklő zsolnaiak játékát. „Štrbáék sincsenek csúcsformában, ezt kedden Pozsonyban a Slovan elleni Szlovák Kupa-elődöntőben is igazolták. Az biztos, hogy nem a defenzívára helyezzük majd a hangsúlyt, hiszen a legjobb védekezés a támadás. Ilyen előzmények után az egy ponttal szívesen kiegyeznénk” – fejezte be Radványi.
A DAC utoljára a 8. fordulóban Eperjesen kapott ki (0:1), azóta idegenben veretlen: Artmedia 0:0, Trnava 1:1, Košice 1:1, B. Bystrica 0:0, Zlaté Moravce 1:1. A csallóköziek remélik, vasárnap sem szakad meg a sorozatuk.

2500 eurós büntetés
A szövetség fegyelmi bizottsága a DAC-szurkolók aranyosmaróti sportszerűtlen viselkedése – petárdák és füstbombák bedobálása, valamint székek megrongálása – miatt 2500 eurós pénzbírsággal sújtotta a dunaszerdahelyi klubot.

Győzni akarnak a hazaiak
A bajnoki címre pályázó zsolnaiak eléggé nyögvenyelősen kezdték a tavaszi idényt, odahaza 2:1-re legyőzték a besztercebányaiakat, ám egy hete meglepetésre Dubnicán 2:0-ás vereséget szenvedtek. Ráadásul a Slovan is simán búcsúztatta a Radolský-legénységet a Szlovák Kupa negyeddöntőjében. „Számunkra csak a győzelem az elfogadható. Ha nem akarunk leszakadni a listavezető Slovantól, be kell gyűjtenünk a három pontot” – nyilatkozta Karol Belaník, a zsolnaiak menedzsere.

A sárga-kék drukkerek figyelmébe: vasárnap 12.30-kor a DACstadion elől autóbuszok indulnak a zsolnai bajnokira.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?