DAC-diákdiadal teremfociban

Dunaszerdahely |

<p>A vendéglátó DAC csapatának diadalával zárult a dunaszerdahelyi sportcsarnokban zajló rangos nemzetközi teremtorna, melyen hat együttes küzdött körmérkőzéses rendszerben az elsőségért.</p>

A neves klubok mezét viselő fiatal tehetségek (1997. január 1-je után született gyerekek) erőpróbájának színvonalas párharcait záró DAC–Trnava összecsapás jelentette a torna kicsúcsosodását. Nagyszombati siker esetén a Spartak végzett volna az élen, a hazaiak pedig csupán harmadikok lettek volna. A pontosztozkodás a veretlenül menetelő sárga-kékek elsőségét eredményezte. Nagy élményt jelentett a focistapalántáknak, hogy a serlegeket, érmeket, okleveleket a DAC csapatának másodedzője, Radványi Miklós és rutinos védője, Németh Krisztián adta át. „Megérdemelten végeztünk az élen. Focistapalántáink tetszetős, kombinatív játékkal vívták ki a közönség elismerését, ugyanakkor küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak. Egykét találkozón futószalagon puskáztuk el ziccereinket, ami ebben a korban még bocsánatos bűnnek számít. Pozitívumnak számít, hogy öt mérkőzésen csupán háromszor rezdült a hálónk” – summázta a siker legfontosabb összetevőit Domonkos Tibor, a győztesek trénere.
A DAC-diákdiadal a dunaszerdahelyi klub újjáalakult, immár Gányovics Ervin menedzser és Dariusz Pawlovicz főedző által irányított ifjúsági részlegének első elismerésre méltó eredménye. „Örülünk U 13-as csapatunk elsőségének, mely azt igazolja, hogy a csallóközi gyerekek tehetségesek. A DAC vzetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az utánpótlás korosztály képviselői kitűnő pályákon, a lehető legmagasabb színvonalú képzésben részesüljenek” – részletezte elképzeléseit Gányovics Ervin. „Meggyőződésem, hogy a Domonkos-alakulat legjobbai néhány év elteltével az A-csapat ajtaján kopogtatnak majd” – bizakodott Dariusz Pawlovicz.

TORNAKRÓNIKA

EREDMÉNYEK: DAC–KFC Komárno 4:0, Szombathelyi Haladás–ŠKP Inter Dúbravka 3:0, Spartak Trnava–Duslo Šaľa 0:2, DAC–ŠKP Inter Dúbravka 2:0, Szombathely–KFC Komárno 2:1 Sp. Trnava–ŠKP Inter Dúbravka 3:0, KFC Komárno– Šaľa 0:2, DAC–Szombathely 3:1, KFC Komárno–Sp. Trnava 0:3, Inter ŠKP Dúbravka–Šaľa 0:6, Haladás–Sp. Trnava 1:3, DAC–Šaľa 1:1, ŠKP Inter–Komárno 0:4, Haladás–Šaľa 1:0, DAC–Sp. Trnava1:1.
Végeredmény:
1. DAC 5 3 2 0 11:3 11
2. Duslo Šaľa 5 3 1 1 11:2 10
3. Sp. Trnava 5 3 1 1 10:4 10
4. Szombathely 5 3 0 2 8:7 9
5. Komárno 5 1 0 4 5:11 3
6. ŠKP Inter 5 0 0 3 0:18 0

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?