DAC: az első pontra várva

Dunaszerdahely |

<p>Első pontjában és első góljában reménykedve utazott a DAC  labdarúgócsapata tegnap Rózsahegyre, ahol maeste (19.30) azMFK vendége lesz a Corgoň Liga 3. fordulójában.</p>

A statisztika alapján a sárgakékeknek van is esélyük a pontszerzésre, a Ružomberok ugyanis az egyetlen csapat, amelytől a 2008 nyarától számított legújabb kori élvonalbeli történetük során még nem kaptak ki. Az elmúlt szezonban a két csapat mindhárom egymás elleni meccse döntetlennel ért véget, míg a 2008/2009-es idényben két remi mellett egyszer 3:2-re nyert a DAC (azon az emlékezetes, zártkapus, két kiállításos mérkőzésen).
A két csapat összesen eddig 10-szer találkozott az élvonalban, de a dunaszerdahelyiek még sosem tudtak Rózsahegyen nyerni, mérlegük öt meccsen három döntetlen, 2 vereség, 2:5-ös gólkülönbség. „Nem foglalkozom azzal, hogy mi történt az elmúlt szezonokban. Az egymás elleni mérlegből nem lehet kiindulni, hiszen például a nyitraiakkal szemben sosem volt jó a mérlegünk, mégsem szólhattak volna semmit, ha múlt héten már az első félidőben három gólt kapnak - mondta Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. - Az biztos, hogy a mi csapatunkat egyénileg jobb képességű játékosok alkotják, viszont a rózsahegyiek már régóta együtt vannak, míg a mi gárdánknak még össze kell érnie. Úgy indulunk neki a mérkőzésnek, hogy nyerni akarunk, de az egy ponttal is elégedettek lennénk.“
A DAC ebben a szezonban még nem lőtt gólt, a héten viszont féléves vendégjátékra megszerezte Michal Filót, a besztercebányai Dukla csatárát, aki be is mutatkozott a Videoton elleni felkészülési meccsen. Az azonban nem biztos, hogy a támadó a bajnokin is kezdőcsapatban kap helyet. „Filo csak néhány napja érkezett, még akklimatizálódnia kell, ráadásul idegenben semmiképp nem küldhetem úgy pályára a csapatomat, hogy két ember mindig csak elöl áll. Sem Harsányi, sem Filo nem az a védekező típus, ezért valószínű, hogy csak az egyikük lesz a kezdőben, mellette pedig Matúš kap helyet, akire védekezésben is számíthatok, s nagyon jól is végzi ezt a feladatát“ - nyilatkozta Radványi.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?