Csurovics és a hiányzó centiméterek

Losonc. Vastapssal köszönte meg a telt ház (2400 néző) közönsége szerdán este a két csapat teljesítményét a Lučenec–Albacomp férfi kosárlabda Európa Kupa C-csoportjának rangadóján.

Hős a levegőben. Csurovics, a találkozó legeredményesebbje (28 pont) egyik pincérdobásos kosara közben.Somogyi Tibor felvételeLosonc. Vastapssal köszönte meg a telt ház (2400 néző) közönsége szerdán este a két csapat teljesítményét a Lučenec–Albacomp férfi kosárlabda Európa Kupa C-csoportjának rangadóján. A tizenegy pontos székesfehárvári siker (86:75) csak az utolsó percekben alakult ki, mert a szerb irányító, Csurovics vezette nógrádi együttes lelkes, szívós játékával szinte mindvégig ellensúlyozta a vendégek magassági fölényét. Színvonalas, élvezetes kosárlabdát láttunk, mindkét gárda jóvoltából, a losonciak távoli dobásokkal és betörésekkel kísérleteztek, a vendégek többnyire a mozgékony amerikai Moseley és a 212 cm magas horvát center, Lapov palánk alatti eredményességéből merítettek. Végül az utóbbi játékos sorozatban elért hat pontja az Albacomp javára billentette a mérleg nyelvét.

Amit nem láthattunk a mérkőzésen, arról az edzők árulkodtak a találkozó után. Tibor Jány, az E. S. O. szakvezetője nem titkolta szomorúságát: „Legtöbb gondunk az ellenfél magassági fölényéből származott. Három centerünk sérült, rajtuk múlott, hogy vállalják-e a játákot. Sokáig, a 35. percig megbirkóztunk a hiányzó centiméterekből eredő hátrányunkkal, a végén azonban összeomlott a vegyes védekezésünk, főleg Lapovval szemben.”

A győzelem után ellenfelét dícsérte Sterbenz László, az Albacomp fiatal edzője, akinek meglepetésére magyar helyett angol nyelvtudását kellett előhúznia, hogy tolmácsolhassák véleményét az újságíróknak: „Remek csapat az E. S. O., ezért kiváló és kiegyensúlyozott csatát láttunk, rengeteg dobási kísérlettel, tetszhetett a közönségnek. Nehezítette helyzetünket, hogy hét játékosom lázasan lépett pályára.”

Maradt még mondanivalója Sterbenz Lászlónak a vendégek buszánál is. „Nem vettük félvállról a mérkőzést, amit csak lehetett, megtudtunk a losonciakról. Csurovics egy extraklasszis játékos, aki bármelyik európai rangos csapatba beférne, rajta kívül még Svitek játszott jól, a többieket sikerült semlegesíteni, és két jó hazai teljesítmény kevés volt ellenünk, mert nálunk többen voltak jobbak. Meg hát a végjátékban az döntött, hogy az Albacompban több a tapasztalt és idősebb kosarasunk.”

Túl a csoportküzdelmek felén, három győzelemmel a székesfehérváriak vezetik a mezőnyt. „Most már elég otthon nyerni a Bergen és Losonc ellen, s akkor továbbjutunk, bekerülünk a legjobb nyolcba. Számunkra azonban elsődleges a magyar bajnokság. Vezetünk ugyan, de hétről hétre kemény harcban állunk az elsőségért” – kalandozott a hazai kosarak alá a székesfehérvári szakvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?