Csúcstalálkozó a Pomléban, a somorjaiak a DAC-ot fogadják

PR-CIKKA hazaiak veretlenségi sorozatukat szeretnék megőrizni, a vendégek viszont idegenbeli gólképtelenségüknek vetnének véget a ma délután fél háromkor kezdődő STK 1914 Šamorín – FK DAC 1904 II.ligás labdarúgó mérkőzésen.TartalékosanIdén tavasszal még a legvérmesebb somorjai szurkolóknak is legfel

PR-CIKK

A hazaiak veretlenségi sorozatukat szeretnék megőrizni, a vendégek viszont idegenbeli gólképtelenségüknek vetnének véget a ma délután fél háromkor kezdődő STK 1914 Šamorín – FK DAC 1904 II.ligás labdarúgó mérkőzésen.

Tartalékosan

Idén tavasszal még a legvérmesebb somorjai szurkolóknak is legfeljebb a legszebb álmaikban ragyogott fel az, hogy kedvenceik október első szombatján bajnoki mérkőzésen a DAC ellen léphetnek pályára. Nos, ez a tüneményes álom ma délután valóra válik!

A hazaiak elszántan, de nem a legjobb előjelekkel készültek a mai járási csúcstalálkozóra. „Sedlák térde a hétfői edzésen kifordult, azonnal meg kellett műteni. Nem léphet pályára egykori játékostársai ellen Borbély sem, aki egy hete Nagymihályban begyűjtötte a negyedik sárga lapját, s emiatt egy mérkőzést ki kell hagynia. Ráadásul a hét elején influenza söpört végig a csapaton, emiatt többen nem is tudtak edzeni. Mindezek ellenére bízom a csapatban, hiszen az elmúlt hetekben többször villantotta meg morális erejét is. Erre most is nagy szükség lesz. Tiszteljük a sok nagy sikert megért ellenfelünket, de akárcsak az őszi nyitányon a DAC-stadionban, ma sem indulunk megszeppenve a küzdelembe. Izgalmas, látványos összecsapásra számítok, amelyben semmiképpen sem óhajtunk alulmaradni. Minden pontra nagy szükségünk van, mert rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny. Egyébként az öltözőben a szokásos hangulat, egészséges meccsdrukk uralkodik, senkin sem észlelem, hogy túlpörögne a mai találkozó előtt” – nyilatkozta lapunknak Vladimír Koník, a hazaiak sikeredzője.

E héten új szerepkörbe tanult bele Sánka László csapatvezető és Csölle Roland menedzser. Az előbbi leggyakrabban gyógyszerek és vitaminok beszerzésével foglalatoskodott, az utóbbbi pedig literszámra főzte a gyógyteákat, amelybe még a szívét-lelkét is beleadta, csak hogy talpra állítsa és hadra foghatóvá tegye a gyengélkedő játékosokat. Akik egytől egyig fogadkoznak, hogy az immár nyolc bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatuk ezúttal sem szakad meg.

Bizakodnak

A vendég sárga-kékek viszont az idegenbeli gólképtelenségüknek szeretnének véget vetni. Ugyanis legutóbb augusztus 18-án voltak eredményesek Rimaszombatban (1:0), azóta egy gólnélküli döntetlen (Dubnicán) és két vereség (Liptószentmiklóson és Bártfán egyaránt 1:0-ra kaptak ki) rontja a mérlegüket. „Góllövőnek szerintem születni kell. Az edzéseken ugyan sok minden javítható, ám ott nincs akkora nyomás a játékosokon, mint a bajnokikon. Ennek ellenére természetesen sokat gyakoroljuk a helyzetek kihasználását, amelyekből minden eddigi mérkőzésen sokat dolgoztunk ki. Remélem, ma végre az eredményes befejezések sem maradnak el” – válaszolta megkeresésünkre Radványi Miklós. A DAC edzője elmondta azt is, hogy Marcin még mindig sérült, Velický viszont játszhat, s valószínűleg Fodrek és Obžera is. Arra a kérdésünkre, vajon a játékosok miként viselik azt, hogy a csapat lecsúszott az első helyről a harmadikra, a szakvezető ezt felelte: „Ezzel különösebben nem foglalkozunk, hiszen messze még a zárszámadás. Mi mindig elsősorban a következő mérkőzésre összpontosítunk, minél több pontot szeretnénk gyűjeni, s majd jövőre kiderül, ez mire lesz elég. Annak viszont már most nagyon örülünk, hogy hazai mérkőzéseinkre ismét egyre többen látogatnak ki, a vágsellyeiek ellen olykor már a régi szép időkre emlékeztetett a nézőtéri hangulat és a biztatás.”

Nézőcsúcs

A két szurkolótábor törzshelyein, de számos munkahelyen is napok óta a mai derbi a téma. Mindkét tábor természetesen győzelmet vár. Husvéth Szilveszter, a hazaiak rangidős drukkere történelminek nevezte a mai összecsapást, mert emlékezete és a hozzáférhető dokumentumok szerint a két együttes Somorján még sosem játszott egymás ellen bajnoki mérkőzést. Biztosra veszi azt is, hogy ma nézőcsúcs születik a Pomléban, ahova ezernél több szurkolót várnak. Két pénztár is üzemel majd, de a felesleges sorakozás elkerülése érdekében érdemes korábban elindulni a meccsre, nehogy bosszankodással kezdődjék ez a délután, vagy azzal, hogy valaki lemarad az első gólról... (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?