Csodát vár Nagyszombatban a hét meccs óta nyeretlen DAC

<p>Nagyszombatban egyszer már megszakadt egy rossz DAC-sorozat, a dunaszerdahelyiek a mai (17.30) bajnoki előtt valami hasonlóban reménykednek.</p>

A DAC, amely ma a nagyszombati Spartak otthonában lép pályára, előző öt bajnokiját elvesztette, hét meccs óta nyeretlen, s idegenben utoljára tavaly november 6-án rúgott gólt. A nagyszombatiak sincsenek azonban bombaformában: legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg, a többin kapuba sem találtak, bár a rózsahegyiek ellen egy gólnélküli döntetlennek köszönhetően szereztek egy pontot. A Spartak a Szlovák Kupától is búcsúzott, miután kedden hazai pályán 3:2-re kikapott a Slovantól, amely a félidőben már 3:0-ra vezetett.
„Egyik csapatnak sem megy mostanában, a nagyszombatiaknál sok a sérült, ők is hullámvölgyben vannak. Nálunk a hangulat olyan, amilyen öt vesztes meccs után lehet, de már várjuk a nagyszombati találkozót, és bízom benne, hogy ha megtaláljuk az ideális összeállítást, eredményesek lehetünk” – mondta lapunknak Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője.
Egyszer már sikerült Nagyszombatban elrugaszkodnia a DAC-nak a gödör aljáról: első pontját az idényben – négy vereség után – éppen a Spartak otthonában elért döntetlennel szerezte a dunaszerdahelyi gárda. „A legfontosabb a zárt védekezés lesz. Természetesen támadni is fogunk, de nem esztelenül. A Spartak legveszélyesebb játékosa Tomaček, előtte nem hagyhatjuk nyitva a védelmünket. Rajta kívül Koro Konéra is figyelnünk kell – vélekedett Radványi, aki a hátvédsorban továbbra sem számíthat Struhárra, így a csapatkapitány Hílek középhátvédként fog játszani. – Kell valaki, aki irányítja a védelmet. Struhár már egész héten edzett, de két hónap kihagyás után nem küldhetem pályára. Hílek a zsolnaiak elleni meccsen is helytállt a védelem tengelyében, a középpályát pedig Halimi irányította, s a formációk harmonikusan együtt tudtak működni. Valami ilyesmit szeretnénk megvalósítani Nagyszombatban is, bár Halimivel valószínűleg nem számolhatok 90 percen át.”
A dunaszerdahelyiek történetük során még soha nemgyőztek Nagyszombatban (17 meccsen kilencszer kikaptak, nyolcszor pedig döntetleneztek), viszont a Spartak ebben az idényben még nem győzte le a DAC-ot: a már említett őszi nagyszombati meccsen 1:1 lett az eredmény (Matúš a 90. percben egyenlített), a dunaszerdahelyi visszavágón a hazaiak győztek Gašparík góljával 1:0-ra. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?