„Csalódtam a bíró elvtársban”

Helsinki. A Finnországban zajló 67. jégkorong-világbajnokság kilencedik játéknapjának slágermérkőzése kétségkívül a Csehország–Szlovákia rangadó volt. A két nagy rivális derbijét véleményekkel idézzük vissza.

Majeský nem hagyta magát, Duda lepattant rólaTASR/EPA-felvételMivel a szlovákoknak jobb volt a gólarányuk, így csak egy pont kellett a csoportelsőséghez, s ezt, ha nehezen is, de megszerezték. František Hossa a meccs előtt határozottan kijelentette: védencei nem fognak taktizálni, nyerni akarnak. Nem kezdett rosszul a szlovák csapat, de Nicolas Dutil kanadai játékvezető téves ítéletei láthatóan megzavarták a Hossa-legénységet.

Miroslav Hlinka: „Nem szoktam bírálni a játékvezetőket, de most nem hagyhatom szó nélkül a hétfőn este történteket. Csalódtam a bíró elvtársban! Duda az egész találkozó alatt provokált, és színészkedett, ezt észre kellett volna vennie a síp mesterének.”

Miroslav Šatan csapatkapitány egy-egy téves ítélet után beszélni szeretett volna a kanadaival: „Szóba sem állt velem, pedig szépen kértem őt, nem is kiabáltam vele. Mindig csak azt mondta, ha nem hagyom békén, tíz percre kiállít...”

Žigmund Pálffy viszont nem bírta cérnával, ő kerek perec megkérdezte tőle: „Meddig fogsz még velünk szórakozni?” Természetesen nem maradt el a tízperces nagybüntetés.

Vladimír Országhot egy palánk melletti dulakodást követően állította ki – szintén tíz percre. „Azt hittem, két percet kaptam, amikor megláttam, hogy tíz percen át nem játszhatok, nagyon feldühödtem. Ilyen határozatlan bírónak nincs mit keresnie a világbajnokságon!”

A szlovák válogatott vezetői a Nemzetközi Jégkorong Szövetség tegnap esti tanácskozásán azzal a kéréssel fordultak az illetékesekhez, hogy a kanadai Nicolas Dutil már több mérkőzést ne vezessen a csapatnak. A csehek elleni rangadó előtt a finnek és az osztrákok elleni középdöntőn is ő bíráskodott.

Miroslav Šatan órákkal a 3:3-as döntetlennel végződött rangadó után a következőket mondta: „A vereség megtépázta volna az önbizalmunkat, a győzelem viszont nagyobb óvatosságra intette volna leendőbeli ellenfeleinket. A döntetlennel elégedetek vagyunk, hiszen elsők lettünk a csoportban, s minden esélyünk megvan a tornagyőzelemre.”

Ján Lašák: „Az a legfontosabb, hogy az élen végeztünk, s továbbra is Helsinkiben maradunk, tehát nem kell költözni.”

A cseh lapok a következőket írták a cseh–szlovák hokiderbiről – Sport: „Megnyert meccset szórakoztunk el!” MF Dnes: „A szlovákok ugyan nem nyertek, de ünnepeltek.” Právo: „A pontvesztés nem tragédia.” Hospodárské noviny: „Felesleges szabálytalanságok és balszerencse. A vb tulajdonképpen csak szerdán kezdődik!” (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?