Csalódott belgák

Hamburg. Michael Schumacher elégedett azokkal a döntésekkel, amelyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség hozott a Forma–1 szabályainak megváltoztatásáról. A Ferrari német pilótája hozzátette: azt sajnálja, hogy a Belga Nagydíj jövőre kimarad a programból.

Hamburg. Michael Schumacher elégedett azokkal a döntésekkel, amelyeket a Nemzetközi Automobil Szövetség hozott a Forma–1 szabályainak megváltoztatásáról. A Ferrari német pilótája hozzátette: azt sajnálja, hogy a Belga Nagydíj jövőre kimarad a programból. A FIA londoni tanácskozásán úgy döntött, hogy a jövőben két időmérő tréning dönt a rajtsorrendről, az autók pénteken és szombaton egy-egy mért kört teljesítenek, s egyszerre csak egy kocsi tartózkodhat a pályán. Változik a pontrendszer is, az eddigi hat helyet az első nyolc kap pontot.

A belga lapok tárgyilagosan, ugyanakkor csalódottan kommentálták a Nemzetközi Automobil Szövetség vezérkarának hétfői, londoni döntését. Grenz-Echo: „Már csak a csoda mentheti meg a belga viadalt attól, hogy kikerüljön a 2003-as programból, miután hétfőn a szövetség vezetői ellene voksoltak.”

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság élmezőnyében nem lenne semmilyen változás, ha már idén bevezették volna az új, jövőre érvényes pontrendszert, melynek köszönhetően nem az 1–6., hanem az 1–8. helyezettek kapnak pontokat. A világbajnok német Michael Schumacher és a mögötte 2. helyezett brazil Rubens Barrichello közötti különbség mindössze négy ponttal csökkenne, míg a konstruktőrök versengésében a Ferrari előnye csak 15 ponttal volna kevesebb. A legjobb hat sorrendjében nem okozna változást az újítás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?