Csak öten maradtak

Róma. Az olasz fővárosban a harmadik sorozat versenyével folytatódott az atlétikai Aranyliga. Az 50 kg aranyra már csak öten pályáznak, mivel Rómában sikertelenül szerepelt a romániai Szabo és B. Limo 5000 méteren, valamint a hármasugró Edwards.

Róma. Az olasz fővárosban a harmadik sorozat versenyével folytatódott az atlétikai Aranyliga. Az 50 kg aranyra már csak öten pályáznak, mivel Rómában sikertelenül szerepelt a romániai Szabo és B. Limo 5000 méteren, valamint a hármasugró Edwards. Hat számban a világ idei legjobb eredménye született, 100 m: Greene 9,89; egy mérföld: el-Guerrouj 3:48,28; 5000 m: Hissou (marokkói) 12:55,85; 400 m gát: Sanchez 47,73; 400 m: Guevara (mexikói) 49,51; 1500 m: Mutola (mozambiki) 4:01,50.

Maurice Greene, a világcsúcstartó amerikai sztár remekül kapta el a rajtot, s fél távnál már látszott, hogy nincs ellenfele, Rómában negyedszer egymás után nem talált legyőzőre. Meglepetésnek számít, hogy Maria Mutola, akinek fő száma a 800 méter, 1500 méteren minden ellenfelét legyőzte, s a világ idei legjobb eredményét érte el. Oslo és Párizs után harmadszor is nyert az amerikai Devers, 12,51 mp alatt teljesítette a gátfutás 100 méteres távját. Ugyancsak triplázott honfitársnője Marion Jones, megszerezte harmadik győzelmét 100 méteren, ugyanúgy 10,89 másodperccel, mint egy hete Párizsban.

Színvonalas versenyt hozott a férfi kalapácsvetés, öten értek el nyolcvan méteren felüli teljesítményt. A fehérorosz Igor Asztapkovics utolsó dobásával mindenkit megelőzött, s karrierje során negyedszer lett első a Golden League-sorozatban. A magyarok közül Annus Adrián a negyedik (80,17), Kiss Balázs az ötödik (80,07), Gécsek Tibor a kilencedik (77,36) helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?