Csak Csápai miatt büntettek

<p>Dunaszerdahely/Nagymegyer. Az előzőleg levont hat pontból az óvás után ugyan hármat visszakapott, de ezzel csak a hátrányából faragott le a dunaszerdahelyi területi bajnokság I. osztályában sereghajtóként telelő nagymegyeri fakó.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Ahogy arról már olvasóinknak beszámoltunk, az őszi idényzárót megelőzően megváltozott a tabella a területi bajnokság I. osztályában. Történt ugyanis, hogy a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség sporttechnikai bizottsága a nyugat-szlovákiai régióbajnokságban játszó termálosok A-kerete két futballistájának jogosulatlan játékáért pontlevonással sújtotta a nagymegyerieket. Mészáros Ádám és Csápai Zoltán szereplése miatt az érintett meccsek három pontját 3:0-s gólaránnyal a zöldasztalnál az ellenfél kapta. Nevezetesen az ekecs-apácaszakállasiak (13. forduló, Mészáros Ádám) és a nagyabonyiak (15. forduló, Csápai Zoltán) elleni találkozóról volt szó.

A versenyszabály ugyanis kimondja, hogy az A-keret játékoslistáján az 1–13. helyen feltüntetett futballisták közül egy találkozón maximum hárman léphetnek pályára a klub B vagy C csapatában. Ugyanakkor ezek a labdarúgók egy-egy bajnoki idényben (ősszel/tavasszal) nem játszhatnak tíz bajnoki meccsnél többet az első csapatban. Mivel a szövetség illetékesei szerint a nagymegyeriek két ízben is szabályt sértettek, ezért a játék nélküli 0:3-s vereség mellett a fegyelmi bizottság 200+500 eurós büntetéssel is sújtotta a klubot. „Elismerjük, Csápai esetében hibáztunk, Mészáros viszont ismereteink szerint nem játszott ősszel tíz meccsnél többet az A csapatunkban. Természetesen ezt tényekkel is bizonyítani tudjuk. Ráadásul Mészáros játékoslistánkon sorrendben a 18. helyen van feltüntetve. Ezért óvással élünk”– reagált a szankciókra Tarcsi Imre, a nagymegyeri futballklub elnöke.

A fürdővárosiak óvását az elmúlt héten (újra)tárgyalták a területi szövetség szakbizottságai. A sporttechnikai bizottság felülbírálta előző döntését, és jóváhagyta a nagymegyeriek B csapatának 13. fordulóban pályán elért eredményét: Veľký Meder B–Okoč-Sokolec 5:1. A 15. fordulóban a nagyabonyiak elleni mérkőzést, mely a játéktéren 1:1-s pontosztozkodással végződött, azonban a vendégek javára írta jóvá (V. Meder B–V. Blahovo 0:3).

„A Nyugat-szlovákiai Futballszövetség hivatalos okiratai – jegyzőkönyvek, játékoslista – is bizonyították, hogy Mészáros Ádám esetében nem sértettünk szabályt, ezért a pályán elért eredmény érvényben maradt. Minden pontra nagy szükségünk van, hiszen szeretnénk megtartani helyünket a területi felsőházban”– fogalmazott a nagymegyeriek klubelnöke az eset újratárgyalásáról hozott határozatot kommentálva.

A jogosulatlan játékkal egyébként a területi szövetség fegyelmi bizottsága is foglalkozott. A testület az említett pénzbüntetést érvényben hagyta, ezen kívül egyéneket is megbüntetett. A nagymegyeriek B csapatának kapitánya, Buka Pál és Szombathy Attila csapatvezető november 14.-i hatállyal négy hétig nem töltheti be az együttesnél vállalt szerepkörét. Csápai Zoltán jogosulatlan játékával pedig a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség fegyelmi bizottsága foglalkozik majd soros ülésén. A döntések következtében az ekecs-apácaszakállasiak pontjainak száma 18-ról 15-re csökkent, s a 10. helyett a 14. helyen zárták az őszi idényt. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?