Csak az olimpiai arany hiányzik

Martina Moravcovát ötször választották az Év sportolójává, az utóbbi tíz évben kilencszer is a legjobb tíz között volt, tavaly nagy előnnyel végzett az élen. Három évvel ezelőtt Jozef Gönci sportlövő, most pedig Peter Bondra jégkorongozó előzte meg a sportújságírók ankétján.

Martina Moravcová 2002-ben is sziporkázott, éppen ezért egy kicsit meglepődött, hogy nem ő lett az Év sportolójaTASR-felvételCsalódott vagy, hogy csak második lettél?

Nem, mert ezúttal nem rajtam múlott a győzelem. Különben végtelenül sikeres volt a 2002-es év, minden komolyabb viadalon szereztem legalább egy aranyérmet.

Meglepődtél, hogy Peter Bondra kapta a legtöbb szavazatot?

Eléggé! Én inkább Miroslav Šatanra voksoltam volna, habár Bondra ütötte a vb-finálé sorsdöntő gólját. Az igazat megvallva, a hokisok szenzációs teljesítménnyel rukkoltak elő a svédországi világbajnokságon. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a jégkorong az egyik legnépszerűbb sportág Szlovákiában.

Melyik 2002-es diadalodra emlékszel vissza a legszívesebben?

Szenzációsan kezdődött az év, hiszen már a januári Világ Kupa-viadalon világcsúcsot úsztam 100 pillangón. Nemcsak a rekord, hanem az ezért járó 50 000 dolláros pénzdíj is felejthetetlenné tette ezt a versenyt.

Az év vége is felettébb sikeres volt, hiszen a riesai rövidpályás Európa-bajnokságon három aranyérmet szereztél...

Végre nyertem – igaz, holtversenyben – 100 gyorson; 100 pillangón és 100 vegyesen már jóval könnyebb dolgom volt. Németországban is jó formában voltam, talán, ha egy kicsit jobban odafigyelek a fordulóknál, sikerült volna a rekordjavítás is. Mindent összevetve, eredményekben és (arany)érmekben gazadag évet zártam.

Egy dolog viszont bosszant...

Úgy terveztük, hogy már karácsony előtt beköltözhetünk új otthonunkba. A pöstyéni házikónk ugyan elkészült, ám az utolsó simítások még hátravannak. Mivel a közeljövőben alig lesz szabadidőm, nyárra halasztottuk a házavatót.

Az utóbbi években mindig Réunion szigetén töltötted a karácsonyi ünnepeket. Most azonban ismét itthon leszel.

Én voltam a legboldogabb ember, amikor megtudtam, három nappal később kezdődik az edzőtáborozás, így 26-ára halaszthattam az elutazást.

Állítólag az ezt követő, magas-tátrai edzőtáborozáson együtt készülsz majd az ukrán Jana Klocskovával.

Tizenkét napon át tart a magaslati alapozás, s az erőnléti edzéseket sífutás színesíti majd. Riesában megígértem Klocskovának, hogy a Tátrában megtanítom síelni.

Egy dolgot kivéve már mindent megnyertél...

Igen, már csak az olimpiai aranyérem hiányzik. Éppen ezért Athénban kirobbanó formában akarok úszni, hogy végre valóra váljon a nagy álmom, az ötkarikás elsőség. Addig azonban még indulok egy-két világversenyen, s ezekről is (arany)éremmel szeretnék távozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?