Csak az Inter nem igazolt

Pozsony. A Slovan Bratislava és a Ružomberok kivételével már minden I. ligás labdarúgócsapat megkezdte a téli alapozást. Több új játékos is felbukkant, de akadnak hiányzók is, akik később csatlakoznak az együttesekhez.

Elkezdték a téli alapozást az I. labdarúgóliga csapatai. Felvételünkön a bajnok zsolnai együttes játékosai láthatókTASR-felvételMARADTAK A RÉGIEK

Huszonhat játékossal kezdte meg a felkészülést az Inter edzője, Pecze Károly, akinek kollektívájában egyetlen új játékos sincs. „Csak Tomčák tért vissza bacsfai vendégszerepléséből és féléves kihagyás után elkezdte az edzéseket Kocúrek. Lelkeš és Opršal szolgálataira nem tartunk igényt, s lehet, hogy Gáspár is távozik Japánba. Elegendő játékosunk van, nincs értelme olyanokat szerződtetni, akik nem jobbak a mieinknél” – mondta Jozef Barmoš menedzser. A sárga–feketék január 19-ig hazai környezetben készülnek kétfázisos edzésekkel, s utána egy hétre a Magas-Tátrába vonulnak. Eredetileg úgy volt, hogy Görögországba is elutazik a csapat, de aztán kútba esett a portya.

Gáspár József, a csapat hátvédje Ľubomír Luhový és Ľubomír Moravčík után lehet a harmadik szlovák futballista, aki Japánban folytatja pályafutását. A 26 esztendős középhátvédet a II. ligás Vegalta Szendaj együttese szemelte ki. „Jó úton halad Gáspár szerződtetése, már előszerződést írt alá a klubbal. Január közepén orvosi vizsgálatra utazik, s utána – minden bizonnyal – létrejön a kontraktus” – mondta Jozef Tokoš, a futballista ügynöke. „Nyáron lejár Gáspár szerződése, és mivel külföldön akarja folytatni, beleegyeztünk távozásába. Annál is inkább, mivel nyáron egy fillért sem kaptunk volna érte” – nyilatkozta Jozef Barmoš menedzser.

EURÓPÁBA IGYEKEZNEK

Az Artmedia Petržalka csapatában a téli szünet során nagy változások történtek. Az első tréningen 21 játékos állt Vladimír Weiss vezetőedző rendelkezésére. „Őszhöz képest több játékos hagyta el a klubot, biztosan befejezte ténykedését nálunk Soboňa, Obšitník, Hall, Kubala, Ševinský és, minden bizonnyal, Kusalík is, akinek lejárt a szerződése. A tapasztalt Zvara is kereshet új együttest magának, a tavasz folyamán nem számítunk szolgálataira” – mondta Petr Kašpar menedzser, aki az új játékosokról is szólt: „Féléves szerződést kötöttünk Pinte Attilával, az első edzésen megjelent Karel Doležal is. Ez a 26 éves, magas termetű és határozott hátvéd korábban a Bohemians, a Teplice és a České Budějovice csaptában játszott. A napokban eldől szerződtetjük-e”. A ligeti labdarúgók mától egy hetet a Magas-Tátrában töltenek, utána Csehországba teszik át székhelyüket, ahol több meccset is játszanak.

ERŐSĺTETT A BAJNOK

A kétszeres bajnok Žilina a cseh Benjamin Vomáčkával és egykori játékosával, Tomáš Ďuricával kezdte meg a felkészülést. Vomáčka a Slovanból igazolt a zsolnaiakhoz, Ďurica a Dinamo Moszkva játékosa, de vissza szeretne térni. Ehhez az kell, hogy megegyezzen a két klub. Őszhöz képest öt játékos szolgálataira nem tartanak igényt: Branislav Rzeszoto, Martin Konečný, Marian Klago, Pavel Putík, Richard Varadín. Az említett labdarúgókat a klubvezetés már december folyamán elbocsátotta, elégedetlen volt teljesítményükkel. A zsolnaiak január 10-én játsszák első előkészületi mérkőzésüket, mégpedig az Opava ellen, majd nem sokkal később indulnak egy csehországi tornán. Február elején Törökországba utaznak, ahol több edzőmérkőzést játszanak.

IVANA NÉLKÜL

Huszonnégy futballistával kezdte meg a felkészülést a Trenčín együttese, a keretben több változás történt. A csapat két erőssége eltávozott, Milan Ivana, a húsz éven aluli válogatott játékosa a Synot Staré Město együttesében folytatja pályafutását, míg Pavol Kopačka a Dubnica gárdájban. Nem kizárt, hogy újabb futballisták távoznak a klubtól. Jött viszont Marek Seman, a Synot volt hátvédje és Pavol Šuhaj, aki egy görög II. ligás csapatban játszott. A kollektívával készül a 24 esztendős Daniel Rygel, az egykori csehszlovák válogatott hátvéd fia. A trencséniek a tavaszi idényre hazai környezetben készülnek, csak a hónap közepén mennek aranyosmaróti edzőtáborozásra.

DZÚRIK A KATONÁKNÁL

A bajnokság élén álló B. Bystrica 24 tagú kerettel kezdte meg a felkészülést az új idényre. Négy játékos súlyfelesleggel érkezett az első tréningre, s ezért büntetést kell majd fizetniük. Két új futballistát üdvözölhetett Ladislav Molnár edző, mégpedig az egykori válogatott Peter Dzúrikot és az eperjesi Martin Jakubkót. Kétfázisos edzéssel készül az együttes, a legközelebbi meccset január 13-án játssza a II. ligás vágsellyeiek ellen. Egy nappal később magas-tátrai edzőtáborba utazik a kollektíva.

INNSBRUCKBA MENNEK

Stanislav Jarábek vezetőedző irányításával kezdte meg a téli alapozást a Sparta Trnava, a játékosok közül hiányzott a szenegáli Fall, aki a klub beleegyezésével Afrikában szabadságol, s csak a következő napokban érkezik vissza Szlovákiába. Szinte senkit sem igazolt az együttes, mindössze kétéves prágai kiruccanása után tért vissza Branislav Dobiš középpályás, aki a Spartában nem tudott gyökeret verni. Jarábek edző védencei holnap 11 napos edzőtáborba utaznak Innsbruckba. Utána elkezdik az edzőmérkőzések sorozatát.

ERŐS ELLENFELEK ELLEN

A kapus Pavol Kováč és a sérült Andrej Šupka nélkül kezdte meg felkészülését a tavaszi idényre a Dubnica együttese. Új arc Jozef Jankech vezetőedző együttesében a középpályás Martin Doktor, és Pavol Kopačka védő. Egyelőre hazai környezetben készül az együttes, január 12-én ötnapos magas-tátrai edzőtáborba vonul, majd utána ismét hazai környezetben folytatja az alapozást. A formába hozás időszakában a többi között olyan ellenfelek ellen játszik majd az együttes, mint a Baník Ostrava, a Zlín és a Drnovice. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?