Cígerék remekül összekovácsolódtak

Augsburg |

<p>Sorrendben Német-országot (3:1), Kanadát (4:3 rávezetések után) és Svájcot (4:1) is legyőzte a Német Kupán a szlovák jégkorong-válogatott, ezzel története során negyedszer nyerte meg a négyes tornát.</p>

A szlovákok utoljára 2011-ben diadalmaskodtak a tornán, korábban 1997-ben és 2006-ban szerezték meg a Német Kupa győztesének járó serleget.

A hagyományosan a szezon első komolyabb válogatott erőpróbájának számító viadal nyitónapján a házigazda ellen eléggé akadozott a szlovákok játéka. Elsősorban a nemzeti csapatba két és fél év után visszatérő Jaroslav Janus kapusnak volt köszönhető a 3:1-es siker a németek ellen. A hálóőr az európai játékosokból összeállított kanadaiak ellen is főszereplő volt, a sorsdöntő rávezetést Vladimír Dravecký értékesítette.

A csapatkapitány a zárómeccsen Svájc ellen (4:1) ugyan – az előző három válogatott találkozójával ellentétben – nem talált be, de az továbbra is érvényes maradt, hogy amikor ő viseli mezén a C betűt, még sosem kaptak ki a szlovákok. „Nagyon örülök, hogy győztes sorozatban vagyunk, de ez az összes fiú munkája. Le a kalappal a kapusok előtt, mindketten kitűnő teljesítményt nyújtottak” – dicsérte meg Dravecký Januson kívül Ján Lacót is, aki az utolsó pillanatban ugrott be a lebetegedett Július Hudáček helyett.

Zdeno Cíger szövetségi kapitány is érthetően boldogan nyilatkozott. „Tökéletes, másképp nem lehet leírni az érzést. Az első meccstől kezdve fegyelmezettek voltunk, a csapat együtt volt, a fiúk segítették egymást. Belekóstolhattunk az igazi hokis légkörbe, ami már régóta hiányzott. Normális, hogy az emberek nem bíznak bennünk, már megszoktuk – jegyezte meg Cíger. – Másrészt kicsit szükségünk is van erre, mert a fiúkat ez előbbre viszi. Három nehéz meccset játszottunk, és nagyon örülök, hogy a veszélyes Svájc ellen is mindent megtettünk, hogy győzzünk.”

Ebben kulcsszerepet játszott Marcel Haščák, aki két gólt is ütött a helvéteknek. „Öröm volt ezekkel a hokisokkal jégre lépni, remek volt a hangulat az öltözőben. Ez a tornagyőzelem mindenkinek sokat segít lélektanilag. Már nagyon régóta nem éltem meg hasonló légkört a válogatottban” – mondta a 29 éves Haščák.

A Svájc elleni meccs előtt tragikus hír érkezett a tengerentúlról, mely szerint elhunyt az Amerikában élő korábbi válogatott támadó, a 34 éves Marek Svatoš, a szlovákok ennek ellenére nem zuhantak össze. Cíger összegzésképp azt emelte ki, hogy valódi akarással sok mindent el lehet érni. „Annak is örülök, hogy a következő tornákra is vannak talonban újabb hokisaink, akik válogatottak akarnak lenni” – tette hozzá Cíger.

A magyar jégkorong-válogatott a Hokihét névre keresztelt budapesti tornán szerepelt a Tüskecsarnokban a hétvégén. A lengyelek (2:1) és a dánok (3:1) legyőzése után a tegnapi döntőben Dél-Koreát már nem sikerült két vállra fektetnie Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapatának, az ázsiaiak 3:2-re nyertek.

(SITA, TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?