Chovanec nem akar „szombati Vittek” lenni

<p>A rimaszombatiak 1:0-ra legyőzték az eperjesieket, ezzel felugrottak a táblázat első felébe. A három pontot érő gólt Tomáš Chovanec szerezte, a 26 éves csatár azonban nem tartja magát „szombati Vitteknek”.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Pedig Chovanec külsőleg és játékstílusával is hasonlít a pozsonyiak gólvágójára: magas, szinte kopaszra van nyírva, és sokszor magára hagyatva próbál megküzdeni az ellenfelek védőivel. Nem is rosszul. Az Alsókubinból vendégjátékra érkezett csatárnak már az első félidőben is voltak helyzetei, azonban azok kimaradtak: egyszer túlságosan elkapkodta a lövést, a másik alkalommal pedig jól vette ugyan észre, hogy a kapus kint áll, de finom emelése után a labda centikkel a kapu mellé hullott. „Egy csatárnak minden helyzetért hálásnak kell lennie, én pedig bíztam benne, hogy harmadszorra már minden jó lesz” – nyilatkozta már a lefújás után Chovanec.

Az eperjesieknek is voltak lehetőségeik, de ahogy edzőjük, Stanislav Varga fogalmazott, „még a gólvonalról sem tudnak gólt lőni”. Dávid Leško (aki korábban Rimaszombatban is játszott) kétszer is gólt szerezhetett volna, de nem célzott elég pontosan. A második félidőben távoli kapáslövésekkel is próbálkoztak a vendégek, de hiába. A rimaszombatiak jól védekeztek, a 73. percben pedig eljött a Chovanec által emlegetett harmadik nagy helyzet is: Popovics remek beadása éppen Chovanec fejére szállt, a magas támadó pedig a hálóba fejelt. „Nagyon jó volt a center, nekem csak bele kellett tennem a fejem. Nem volt nehéz dolgom” – szerénykedett a gólszerző, aki három találatával a rimaszombatiak legeredményesebb játékosa. A Vittekkel való összehasonlításon azonban csak nevetett: „Tény, hogy egy kicsit rövidebbre nyírták a hajam a szokásosnál… Remélem, hogy a továbbiakban is eredményes leszek, de hogy én leszek-e a szombati Vittek? Nem is akarok az lenni, mert ha jól tudom, Vitteknek most nincs szerződése!”

Nem volt viszont kedve viccelődni az eperjesieket irányító Stanislav Vargának. A Tatran két győzelemmel kezdte a szezont, azonban immár ötödik bajnokiján maradt nyeretlen. „El kell gondolkodnom rajta, miért van az, hogy a legtapasztaltabb játékosok hagynak cserben. Bízom bennük, de most is az egyik legrutinosabb futballistám vesztette el a labdát a gól előtt” – utalt Varga Poliaček hibájára a középpályán, amely megelőzte a mindent eldöntő találatot.

Geri Gergely, a rimaszombatiak trénere ismét kiemelte csapata akaraterejét: „Ahogy a nagymihályiak ellen is, megint megmutatkozott, hogy ha a fiúk akarják a győzelmet, és mindent kiadnak magukból, akkor a szerencse is mellénk áll. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, de annál jobban bánt, hogy a gyengébb ellenfelek ellen elherdáltuk a pontokat.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?