Bukor Ádám hatalmas világcsúcsa Tomszkban!

Tomszk |

<p>Ami korábbi próbálkozásai során mindig akadályba ütközött, az a távoli Tomszkban végre összejött: Bukor Ádám szombaton hatalmas junior világcsúcsot úszott kedvenc számában, a 800 méteres felszíni úszásban.</p>

Ideje (6:17,97 perc) közel nyolc másodperccel jobb, mint e távon korábban elért legjobb eredménye, amely az idei egri Világkupán született. A galántai tini ezúttal a Világkupa-sorozat oroszországi döntőjében diadalmaskodott. Sikerét a 400 méteres felszíni úszásban elért győzelmével tetézte meg (3:03,69), és három junior Világkupa-sorozat megnyerése után idén 17 évesen a felnőttek között is összetett Vk-győztes lett.

„Világcsúcsa csúcsidő még a felnőtteknél is! Ezen dolgoztunk már régen, ezért mentünk Tomszkba – írta lapunknak Jakoda Tibor edző, édesapa, aki azt is elárulta, hogy Ádám 200 m felszíni úszásban is elindult, 1:24,69 perces idejével ötödik lett, de az a helyezés csak a végső Vk-diadal megszerzéséhez kellett. – Minden szempontból világszínvonalú, lenyűgöző technikai háttérrel megrendezett verseny volt. A júliusi junior vb utáni öthetes felkészülésben Ádám csak egyre összpontosított: világcsúcsot úszni a nyolszázon. Idén ugyanis végez a junior korosztályban. Új uszonnyal és a világ leggyorsabb úszóruhájában ugrott vízbe. Kitűnő felkészüléssel, de vakáció nélkül sikerült a felnőtteknél is pompás űridőt úszni. Itt a világcsúcs 6:16,24 perc. A junioroknál valószínű, hogy nagyon sokáig nem tudják megdönteni a mostani rekordidőt.”

Tomszki (úszó)tettével Bukor Ádám felszíni úszásban mind a három távon (400 m, 800 m és 1500 m) a junior világcsúcs birtokosa lett. A vágsellyei Barakuda versenyzője, aki a juniorok között négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok, idei VK-diadalával már a felnőttek élmezőnyét is alaposan felkavarta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?