Bujsaim fújja a nyitómeccset

Az egyesült arab emírségekbeli Ali Mohamed Bujsaim lesz a labdarúgó-világbajnokság szöuli nyitómérkozésének játékvezetoje. A címvédo Franciaország és Szenegál közti összecsapás 42 éves bírója már harmadik vb-jén vesz részt: 1994-ben egy, 1998-ban három meccsen muködött közre. A pénteki találkozó közép-európai ido szerint 13.30-kor kezdodik.

Dugarry (balról) és Lee kemény csatája a Koreai Köztársaság–Franciaország (2:3) elokészületi találkozónReuters-felvétel MICHE1 BEMUTATKOZIK. A szlovák 1uboš Miche3 irányítja június 2-án (9.30) a Paraguay–Dél-Afrika mérkozést, egyik partjelzoje honfitársa, Igor Šramka lesz. Az utóbbi nyolc nappal késobb a Portugália–Lengyelország találkozón is szerepet kap.

MARADONÁT NEM ENGEDIK BE JAPÁNBA. Diego Maradona nélkül rendezik meg a vb-t, ugyanis minden idok egyik legjobb játékosa korábbi kábítószeres ügyei miatt nem kapott vízumot Japánba. Az argentinok visszavonult sztárja az egyik mexikói televízió szakkommentátora lett volna. – Rengeteg papírt kitöltöttem, kérvényeket írtam, de semmi eredménye. Egyszeruen nem is figyelnek rám - mondta szomorúan az egykori gólzsák egy chilei tévéshow-ban. Maradona – aki kokainfüggosége miatt többször vett részt elvonókúrán – hozzátette: Argentína a vb egyik legnagyobb esélyese, mert a játékosok a legmegfelelobb korban vannak, és Marcelo Bielsa az ideális szövetségi kapitány.

SZÉKELY KÉT MÉRKOZÉSEN ASSZISZTÁL. Két dél-koreai csoportmérkozésen asszisztál Székely Ferenc, a világbajnokság egyetlen magyar bírója. A 36 éves partjelzo eloször június 6-án, Teguban a Dánia-Szenegál, majd öt nappal késobb Szuvonban a Szenegál–Uruguay találkozón muködik közre. A nemzetközi szövetség egyelore az elso 36 összecsapás játékvezetoit tette közzé.

BUSÁS JUTALOM A TRÓFEÁÉRT. A Paraguayi Labdarúgó Szövetség története során eloször nyilvánosságra hozta, hogy mennyi ütheti a válogatott játékosok markát, ha megnyerik a világbajnoki döntot. – Fejenként 174 ezer dollárt kapnak a végso siker esetén. Cesare Maldini szövetségi kapitány és két segítoje összesen 720 ezerrel lehet gazdagabb – mondta az APF gazdasági igazgatója. A dél-amerikai futballisták a csoportmérkozésekért – a dél-afrikaiak, a spanyolok és a szlovénok ellen – csupán 3000 dollárt vehetnek fel.

KEANE-ÜGY. Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetoedzoje mindenre kíváncsi azzal kapcsolatban, miért küldték haza a világbajnokságra készülo ír keretbol játékosát, Roy Keane-t. – Már beszéltem vele, de így csak a történet egyik részét ismerem – mondta a világhíru szakvezeto, majd hozzátette: hagyott üzenetet Mick McCarthy szövetségi kapitány telefonján és várja visszahívását. Ferguson elárulta: korábban arra kérte a középpályást, hogy térdsérülése miatt inkább pihenjen, de Keane hajthatatlan volt, minden áron szeretett volna játszani a vb-n. A klasszist azután küldték el az edzotáborból, hogy élesen bírálta társait, a vezetoket, valamint a távol-keleti körülményeket.

AZ IDOJÁRÁSON NEM MÚLIK. Szakértoi becslések szerint kellemes idojárással kezdodik meg pénteken a világbajnokság, s csupán az utolsó napokban várható számottevo csapadék. A meteorológusok Japánban és Dél-Koreában egyaránt napsütést várnak az elso 2-3 hétre, pedig ez ido tájt rendszerint már beköszönt az ott jangmának nevezett esos évszak. A június végén azonban már elképzelheto, hogy záporban vagy felhoszakadásban zajlanak majd a mérkozések.

ISMERETLEN CSALÓ AZ ÚJSÁGaRÓK KÖZÖTT. Csalással szerzett újságíró-belépot a világbajnokságra egy ismeretlen férfi. Keith Cooper, a FIFA kommunikációs irodájának vezetoje arról számolt be, hogy a 30 év körüli tettes a múlt héten hamis papírokkal jelentkezett az akkreditációért, s a brit Sunday Mirror riporterének adta ki magát. Mivel a név stimmelt, annak rendje és módja szerint átadták neki a vb összes helyszínére érvényes belépot. A szabálytalanságra akkor derült fény, amikor az „igazi“ tudósító is szerette volna elintézni a szükséges formaságokat. A szigorú biztonságot szem elott tartó rendezok azonnal értesítették a dél-koreai rendorséget, s bár megindították a nyomozást, eredmény egyelore nincs.

ÖT ORSZÁG NEM SZAVAZHAT. Afganisztán, Dzsibuti, Niger, a Zöld-foki-szigetek, valamint a Turks- és Caicos-szigetek nem rendelkezik majd szavazati joggal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdai szöuli kongresszusán, ahol tisztújításra kerül sor. A 204 tagország közül az voksolhat, amelyik az elmúlt négy évben legalább két FIFA által kiírt rendezvényen képviseltette magát. Afganisztán csak meghívottként lesz jelen a tanácskozáson, mivel 23 éve nem vett részt nemzetközi eseményen. A kongresszus legfontosabb napirendi pontja az elnökválasztás: a jelenlegi elsoszámú vezeto, a svájci Joseph Blatter ellenfele a kameruni Issa Hayatou lesz. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?