Megkezdi az új szezont a HC DAC, amely otthon játszhat az El-ben is

HCDAC.2024felk

Szombaton 18 órától a Kynžvart csapata ellen kezdi meg az új bajnoki idényt a HC DAC női kézilabdacsapata a dunaszerdahelyi sportcsarnokban, ahol idén Európa-liga-selejtezőt is rendeznek majd.

Az új szezon előtt leginkább két kérdés foglalkoztatta a szerdahelyi kézicsapatot követőket. Az egyik, hogy hogyan sikerült beépíteni a nyolc távozó helyett érkező nyolc új kézilabdázót, valamint, hogy hol fog pályára lépni a csapat az Európa-ligában. Utóbbira a klubelnök, Dr. Horváth Zoltán adott választ a DAC YouTube-műsorának, a Hazai pályánnak a különkiadásában. „Valamilyen csoda folytán az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) rábólintott arra, amire tavaly nem, így október 13-án este 7 órakor itthon, a saját sportcsarnokunkban játszhatunk a visszavágón a Valcea elleni EL-selejtezőben. Továbbjutás esetén a Debrecent is Dunaszerdahelyen fogadhatnánk” – mondta el a sportvezető, aki hozzátette, hogy szervezés tekintetében ez egy új kihívás a számukra, annál is inkább, mert a román klub szurkolói nem feltétlen a kedvességükről híresek. Ahhoz azonban, hogy a HC DAC eljusson odáig, hogy a csoportkörben már a vágsellyei sportcsarnokban kell pályára lépnie, két hatalmas bravúrt kéne bemutatnia, hiszen mind a Valcea, mind a debreceni csapat papíron jóval esélyesebb Debre Viktor tanítványainál. Ez még akkor is így van, ha a műsorban elhangzottak szerint erősödött a játékosállomány.

Az új érkezők kapcsán a vezetőedző elmondta, hogy a kapuban Simona Tomovčíková és a balátlövő Molnár Korinna a jövő emberei lehetnek, míg Lorena Zarco Úbeda egyelőre sérülés miatt nem tudott a csapattal készülni, a többiek viszont folyamatosan épülnek be a csapatba. „Tíz edzőmeccset játszottunk. Volt az ellenfelek között magyar másod-osztályú csapat és BL-induló is. Nagyon jó volt a testünkön érezni, hogy utóbbiak milyen szintet képviselnek. Az új játékosok beépítésénél minden évben ugyanazokkal a problémákkal szembesülök. Azok, akik már itt voltak és folytatják velünk a munkát, sokkal jobban viselik a terhelést, jobban bírják az edzéseket. Minden játékos teljesen más állapotban érkezik, és a feladatunk, hogy egy szintre hozzuk a csapatot. Ez valakinél sikerül, valakinél nem. De a hozzáállása mindenkinek nagyon jó volt – beszélt a nehézségekről Debre, aki szerint az irányító poszton Emma Boada Coronado a csapat nagy erőssége és igazi vezére lehet, Anastasija Krivokapicnak pedig hozzá kell szoknia a csapat védekezési rendszeréhez, hiszen ő helyettesítheti majd Bugár Cintiát a hármas védő poszton. – Paulina Stapurewicz nem volt túl jó állapotban és egyelőre meglepő, hogy inkább védőként tudott beilleszkedni, de idővel a támadásokhoz is sokat hozzátehet majd. A jobbszélen Linea Csocsajnak nem lesz könnyű dolga, hiszen Juhos Katát kell helyettesítenie. Fiatal játékos, de meg kell szoknia, hogy teherrel kell játszania. Palina Kukharcsik teljesen más típusú kapus, mint Magera Noémi. Ez is volt a célunk, hogy két jó képességű, de eltérő játékosunk legyen ezen a poszton. Ő egy rutinosabb kapus és nagyon jó a hozzáállása, de egyelőre Nonó nálam az első számú választás” – beszélt az új érkezőkről a HC DAC vezetőedzője.

Azt egyelőre tehát nem tudni mennyire lesz erős az újjáépülő dunaszerdahelyi csapat, de az biztos, hogy a nagy hazai rivális idén is a nagymihályi Iuventa lesz, de a vágsellyei Duslo is képes lehet egy-egy mérkőzésen megszorongatni a két éllovast, ahogy tette azt az elmúlt években is. A Dunaszerdahely az előző szezonban megnyerte a szlovák bajnoki rájátszást, vagyis megvédte címét ebben a sorozatban, azonban a MOL Ligában a 2023-as arany után idén „csak” ezüstéremig jutott. A közös cseh–szlovák bajnokságban az induló idényben még egy megmérettetés vár a csapatokra, hiszen az alapaszakasz után, a cseh és a szlovák bajnoki rájátszáson kívül, egy Final Fourra is sor kerül majd, ahol a két-két legjobb csapat mérkőzik majd meg egymással Brünnben. Ami pedig a Szlovák Kupát illeti, ebben a sorozatban még nem értek fel a csúcsra a sárga-kékek, így most még jobban koncentrálnak majd arra, hogy ezt a trófeát is a fejük fölé emelhessék.

Menetrend

MOL Liga, 1. forduló

Szeptember 7., 17.00: MostOlomouc; 18.00: HC DAC–Kynžvart, Hodonín–Plzeň, Poruba–Písek, Šaľa–Michalovce, Slávia Praha–Zlín.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?