Buffon könnyes búcsúja

Milánó. Az olasz labdarúgó-válogatott nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben a foci-vb pótselejtezőjének milánói visszavágóján (0:0), így a Squadra Azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki.

Milánó. Az olasz labdarúgó-válogatott nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben a foci-vb pótselejtezőjének milánói visszavágóján (0:0), így a Squadra Azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki. A skandináv ország képviselői viszont 2006 után térnek vissza a futballvilág legnagyobb rendezvényére, amelyen 12. alkalommal szerepelhetnek.

Gian Piero Ventura tegnap estig nem távozott szövetségi kapitányi posztjáról. „Nem mondok le, mert nem beszéltem a szövetség elnökével. Értékelnünk kell a történteket, és majd meglátjuk – nyilatkozta a 69 éves Ventura, akit a keret összetétele és a csapat taktikája miatt is rengetegen kritizáltak. – Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem a válogatottnak, együtt dolgozhattam nagy bajnokokkal és másokkal. Ma este értettem meg igazán a nemzeti csapat irányításának jelentőségét. Természetesen nagyon csalódott vagyok.”

A kapus Gianluigi Buffon védelmébe vette a kapitányt. „A sportban csapatként veszítünk és csapatként nyerünk. Osztozunk az örömben és a fájdalomban. Az edzőnek ugyanolyan felelőssége van, mint nekünk játékosoknak – mondta a 175 válogatottságával európai rekorder 39 éves hálóőr, miközben könnyeivel küszködve azt is bejelentette, többet nem lép pályára a nemzeti csapatban. – Sajnálom, de nem magam, hanem a csapat miatt. Nem értük el a célunkat, ezért vagyok csalódott, nem pedig a befejezés miatt.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?