Búcsú a Világcsoporttól

Eperjes. A Világcsoportban való maradásért játszott osztályozó mérkőzésen Szlovákia 4:1 arányban alulmaradt Romániával szemben, és így öt év után elbúcsúzott a legjobbaktól, jövőre az euro-afrikai csoportban léphet pályára. A pénteki két egyes után még 1:1 volt az állás, utána azonban megtorpantak a hazaiak.

Szombaton délután a Dominik Hrbatý, Karol Beck, páros 4 óra 5 perc alatt 7:6, 6:7, 6:4, 3:6, 6:8 arányú vereséget szenvedett a tapasztaltabb Andrei Pavel, Gabriel Trifu kettőstől, s a zárónap előtt a románok átvették a vezetéstTASR-felvételSzombaton a páros mérkőzést a vendégek nyerték, így 2:1-es vezetésre tettek szert. A tegnapi sorsdöntő, első találkozón a hazaiak legjobbja, Dominik Hrbatý a vártnál simábban, három játszmában alulmaradt a román Pavellel szemben, és így végleg eldőlt a találkozó sorsa. A befejező egyesnek (Beck–Hanescu) már nem volt jelentősége.

Hrbatý, Beck–Pavel, Trifu 7:6 (4), 6:7 (5), 6:4, 3:6, 6:8. A több mint négyórás találkozó rendkívül szoros küzdelmet hozott. Az első szettben Hrbatýéknak 5:4-es vezetésnél játszmalabdájuk volt, ám a vendégek egyenlítettek, így a rövidített játék döntött. A második játszmában is fej-fej mellett haladt a két páros, így újból a rövidített játéknak kellett döntenie, ezúttal a vendégek javára. A hazai páros a harmadik szettben nyújtotta a legjobb teljesítményt, úgy tűnt, Hrbatýék játékba lendültek, és nem engedik ki kezükből a találkozót. A románoknak azonban sikerült fordítaniuk, viszonylag könnyen egyenlítettek. Az utolsó játszma már az idegek csatáját jelentette, 5:5-ig egymást váltották a párosok a vezetésben, a hajrában a vendégek voltak szerencsésebbek. Nyilatkozatok – Miroslav Mečíř: „Kiváló színvonalú játékot hozott a páros mérkőzés, mindkét csapat egyformán közel állt a győzelemhez. A románok a hajrában a hálónál jobbak voltak, s ez döntött.” Adrian Marcu (a román csapat kapitánya): „Az utolsó pillanatig aggódtam az eredmény miatt. Pavel kissé panaszkodott a fájó lábára, de sérülése nem komoly. Nagyon örülünk a győzelemnek.”

Hrbatý–Pavel 6:7 (1), 2:6, 2:6. Az első játszmában a világranglistán 47. helyen rangsorolt Hrbatý kezdett jobban, már 4:2-re is vezetett, de ezután többször is hibázott és ellenfele (a világranglista 32. helyezettje) szinte feltámadt, egymás után szerezte a pontokat. 6:6-os állásnál a rövidített játék döntött, ahol Hrbatý mindössze egy pontot szerzett. Az első játszma megnyerése szinte szárnyakat adott a román játékosnak, a második szettben simán 37 perc alatt diadalmaskodott. A 28 éves Andre Pavel elsősorban adogatásával és fonákütéseivel tűnt ki. A harmadik játszmát is a román teniszező uralta, könnyedén szerzett 4:0-s vezetést, és végül is 6:2 arányban bizonyult jobbnak. Az egész mérkőzés 143 percig tartott. Miroslav Mečíř, a szlovák csapat kapitánya érthetően csalódottan nyilatkozott: „Az elején Dominik játszott jobban, 4:2-es vezetésnél elvesztette a sorsdöntő hetedik játékot. Ezt követően Hrbatý néhány bosszantó hibát vétett a másik oldalon Pavel ritkán látható jó teljesítményt nyújtott. A mai formájában azt hiszem bárkit legyőzött volna a világon. A vereség fájdalmas, szívesen játszottunk volna a világcsoportban. Az euro-afrikai zónában jó csapatok szerepelnek. A visszatérés a legjobbak közé egyáltalában nem lesz könnyű.”

Beck–Hanescu 4:6, 6:7. A tét nélküli meccsen jobb volt a román teniszező.

A Davis Kupa elődöntőjében: Oroszország–Argentína 3:2 (Szafin, Kafelnyikov–Arnold, Nalbandian 4:6, 4:6, 7:5, 6:3, 17:19; Szafin–Chela 6:7, 7:5, 7:5, 6:1; Kafelnyikov–Gaudio 3:6, 7:5, 6:3, 2:6, 8:6; Szafin–Nalbandian 7:6, 6:7, 6:0, 6:3; Juzsnij–Chela 6:7, 7:6, 4:6.

Franciaország–Egyesült Államok 3:2 (Santoro, Llodra–Blake, Martin 6:2, 6:7, 6:2, 4:6, 4:6; Clement– Roddick 4:6, 7:6, 7:6, 6:1, Grosjean–Blake 6:4, 6:1, 6:7, 7:5; Grosjean–Roddick 6:4, 3:6, 6:3, 6:4; Clement–Blake 4:6, 3:6). (t-tics)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?