Bravúrra készül a kupaújonc

<p>Ma játsszák a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának első mérkőzéseit. A trencséni együttes Dubnicán a román Astra Giurgiu együttesét fogadja, míg a másik állva maradt szlovák csapat, a zsolnai MŠK a horvát HNK Rijeka otthonában lép pályára. Mindkét mérkőzést közvetíti a Digi Sport.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

A csoportkörbe jutáshoz nem elég túljutni mostani ellenfelükön, hanem még egy párharcot kell nyerniük a csapatoknak.

Nem fognak fejetlenül rohamozni

Az IFK Göteborg kiverése után az Astra Giurgiu ellen ma (17.00) újabb nehéz feladat vár kupaújonc trencséni gárdára. A papírforma a román együttes mellett szól, ám az előző körben is a 18-szoros svéd bajnok számított esélyesnek.

„Erős ellenfél vár ránk, amely a 2. fordulóban a ciprusi Omonia Nicosiát búcsúztatta. Offenzív focit játszik az Astra, a szélsőhátvédek rendre segítik a támadásokat. A csapat legnagyobb csillaga a játékmester Budescu, aki kapura rendkívül veszélyes – mondta Ľubomír Nosický, a trencséniek szakvezetője. – Saját játékunkkal szeretnénk sikeresek lenni, de ügyelnünk kell a védekezésre is, mert egy odahaza bekapott gól végzetes lehet. Nem fogunk fejetlenül rohamozni, hanem taktikusan akarunk focizni. Bízom benne, hogy szurkolóink ismét besegítenek, és olyan lelkesen fognak buzdítani bennünket, mint a Göteborg ellen.”

A Svédországban kiállított Róbert Mazáň egymeccses eltiltása lejárt, így a hazaiak a legerősebb összeállításban lépnek pályára. Mivel a trencséni stadion nem felel meg az UEFA előírásainak, a mérkőzésnek Dubnica ad otthont.

A Giurgiu negyedik lett a román bajnokságban, így már az EL-selejtező első körében érdekelt volt, kettős győzelemmel búcsúztatta a szlovén Domzalét (2:0, 1:0). A 2. fordulóban a hazai 1:1 után 2:1-re nyert az Omonia Nicosia otthonában, pedig Laban kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset. A hétvégén nem játszott a román csapat, mert a bukaresti Steaua elleni bajnokiját mindkét együttes kupameccse miatt elhalasztották.

A trencséniek várható összeállítása: Volešák–Mazáň, Ramón, Kleščík, Čögley–Baez– Mondek, Štefánik, Holúbek, William–Adi. A mérkőzést a német Dingert vezeti.

Guľa edző pihentette a kulcsembereit

Bizakodva utaztak Rijekába a zsolnaiak, akik a HNK vendégeként kedvező eredményt akarnak elérni. Az MŠK már túljutott a grúz Torpedo Kutaiszin és a szlovén Olimpija Ljubljanán, remélik, hogy a harmadik akadályt is sikeresen veszik. Adrián Guľa védencei két győzelemmel és egy döntetlennel a 2. helyen állnak a Corgoň Ligában, vasárnap az aranyosmarótiakat győzték le (3:1). A tréner a ViOn ellen pihentette több kulcsemberét, Paur és Majtán pedig hőemelkedés miatt nem játszott. Ma (19.00) viszont mindkettőjükre számíthat a szakvezető.

„Győztes mentalitással megyünk Rijekába, meggyőződésem, hogy futballistáim kiadják magukból a maximumot” – hangsúlyozta Adrián Guľa, a zsolnaiak mestere.

„A Rijeka nehezebb ellenfélnek ígérkezik, mint az Olimpija, ám játékstílusuk hasonló. Rázós meccs előtt állunk” – nyilatkozta Tomáš Hučko, az MŠK balhátvédje.

„Feltérképeztük a HNK játékát. Az utóbbi meccseken jól ment a játék, remélem, Rijekában is folytatjuk a sikersorozatunkat” – szögezte le Jakub Paur, aki egy hete két góljával búcsúztatta az Olimpija Ljubljanát.

A Rijeka 2005-ben és 2006-ban megnyerte a Horvát Kupát, legnagyobb nemzetközi sikerét az 1979/80-as idényben érte el, amikor a KEK-ben a negyeddöntőig jutott. Az egykori sokszoros válogatott Matjaz Kek irányítja a gárdát, amely technikás támadófocit játszik. Leon Benko a HNK gólvágója, a 29 éves csatár három találattal járult hozzá a walesi Prestatyn Town (5:0, 3:0) kiveréséhez.

A zsolnaiak tervezett összeállítása: Dúbravka–Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko–Pečovský, Paur–Škvarka, Bello, Pich–Majtán. A találkozón a német Fritz fújja a sípot. (TASR, SITA, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?