Branko Radivojevič három gólpassza

New York. Tizenegy mérkőzést játszottak az elmúlt két nap során az NHL-ben, s a szlovák hokisok közül Branko Radivojevič (Phoenix) három gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez a Carolina elleni meccsen. Az egyik gólpasszból Ladislav Nagy ütötte az első gólt.

New York. Tizenegy mérkőzést játszottak az elmúlt két nap során az NHL-ben, s a szlovák hokisok közül Branko Radivojevič (Phoenix) három gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez a Carolina elleni meccsen. Az egyik gólpasszból Ladislav Nagy ütötte az első gólt.

Utoljára október második felében fordult elő, hogy zsinórban két mérkőzést nyerjen a Montreal. A vasárnapi játéknapon végre megtört a jég, s a kétgólos Ryder vezetésével a kanadai gárda 4:1-re verte a Washingtont, szombaton az Atlanta volt a Montreal áldozata. Megemlegeti a Montreal elleni csatát Bill Lindsay, az Atlanta csatára is, akit meg kellett műteni, miután egy lövést követően a gégéjére kapta a pakkot.

A hétfői játéknapon mind a keleti listavezető Toronto, mind a Nyugati főcsoport legjobbja, a Detroit kiütéses győzelmet aratott, a kanadai együttes Pittsburgh-ben sziporkázott, a Vörös Szárnyak pedig otthon remekeltek a gyengécske Nashville ellen.

Három kapus is hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő az NHL legutóbbi játéknapján. Jamie McLennan, a Calgary Flames hálóőre 36 lövést védett a New York Rangers otthonában, s a kanadai klub 5:0-ra nyert. Andrew Ference és Jarome Iginla egyaránt három pontot gyűjtött.

A torontói Trevor Kiddnek elegendő volt 25 kísérletet hatástalanítania, hogy a Maple Leafs ugyancsak 5:0-ra győzzön a Pittsburgh Penguins jegén. A kapus utoljára 2001 novemberében nem kapott gólt egy találkozón.

A Detroit Red Wingsben Curtis Joseph 26-szor hárított, míg csapata fél tucatot lőtt a vendég Nashville Predators hálójába. Az olimpiai bajnok kapus pályafutása 43. hibátlan fellépésén van túl.

A többi négy összecsapás szoros csatát hozott. A címvédő New Jersey Devils a cseh Patrik Eliáš hosszabbításos góljával nyert az Edmonton Oilers ellen, míg a San Jose Sharks csatára, Patrick Marleau 38,6 másodperccel a lefújás előtt szerezte meg a győztes gólt Vancouverben. A vendégeknél hiányzott az elsőszámú kapus, a kazah-orosz Jevgenyij Nabokov, aki egyik barátjának temetésére utazott el.

EREDMÉNYEK, VASÁRNAP: Carolina–Phoenix 0:3 (0:0, 0:2, 0:1), gólütők: Nagy, Hrdina, Mara; Montreal–Washington 4:1 (1:1, 1:0, 2:0), Ryder, 2, Souray, Juneau, ill. Kwiatkovski; Chicago–Edmonton 3:4 (2:0, 1:3, 0:1), Zsamnov, Quint, Dempsey, ill. Isbister, Smyth, Moreau, Stoll; Colorado–Minnesota 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), Selänne, Hejduk, Forsberg, ill. Wiemer.

HÉTFŐ: New York Rangers–Calgary 0:5 (0:3, 0:1, 0:1), Iginla, Ference 2, Lombardi, Gauthierr; New Jersey–Edmonton 3:2 – hosszabbítás után (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0), Stevenson, Brilin, Eliáš, ill. Torres, Moreau; Pittsburgh–Toronto 0:5 (0:2, 0:2, 0:1), Nieuwendyk, Domi, Berg, Kaberle, Perrott; Detroit–Nashville 6:0 (2:0, 1:0, 3:0), Draper 2, Wooley 2, Lindström, Whitney; St. Louis–Minnesota 1:1 – hosszabbítás után (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0), Rycroft, ill. Zjuzin; Vancouver–San Jose 1:2 (0:0, 0:0, 1:2), Sedin, ill. Thornton, Marleau; Anaheim–Dallas 2:2 – hosszabbítás után (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0), Rucchin, Fjodorov, ill. Lehtinen, Young. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?