Botrányos gömöri rangadó

Ajnácskő/Feled. Az V. liga D csoportjának múlt vasárnapi rangadóján a harmadik helyezett Hajnáčka a listavezető Jesenskét fogadta. A focikedvelők színvonalas futballt, élvezetes játékot vártak a mérkőzéstől.

Ajnácskő/Feled. Az V. liga D csoportjának múlt vasárnapi rangadóján a harmadik helyezett Hajnáčka a listavezető Jesenskét fogadta. A focikedvelők színvonalas futballt, élvezetes játékot vártak a mérkőzéstől. Az 1:1-re végződött összecsapás után azonban mégsem a szép gólokat és szemet gyönyörködtető megoldásokat emlegetik a drukkerek. A találkozóra ugyanis nagyban rányomta bélyegét az incidens, mely a befejezés után a hazai vezetőség és a játékvezető között alakult ki.

Az első félidőben Szoó révén vezetéshez jutottak az ajnácskőiek, a három pontot mégsem tudták megszerezni. A 90. percben ugyanis a játékvezető 11-est ítélt a vendég felediek javára, melyet Páleš higgadtan értékesített. A meccsről, valamint a hármas sípszót követő eseményekről a vendégek klubelnökét, Fábián Ferencet faggattuk. „Nagyon jó mérkőzésnek ígérkezett a két élcsapat küzdelme. Az első játékrész igazolta is az elvárásokat, hiszen a kemény belépők ellenére is jó focit láthatott a közönség. Egy védelmi hibából ugyan hátrányba kerültünk, de a szünet után fokozatosan átvettük az irányítást, egyre több helyzetet dolgoztunk ki. Az egyenlítő találatot kicsikarni mégsem tudtuk, sőt, a bíró egy teljesen jogos tizenegyest nem adott meg a javunkra. A hangulat egészen a második félidő közepéig jó volt, ám akkor a hazaiak játékosa, Czene, második sárga lapja után mehetett zuhanyozni” – elevenítette fel a történéseket a sportvezető. A kiállítást nem bírták elviselni az ajnácskőiek vezetői, s ahogy ez már ilyenkor lenni szokott, a közönség is tűzbe jött. Már javában túlóráztak a csapatok, amikor a játékvezető büntetőt ítélt a javukra, ami valójában olaj volt a tűzre. „Éltünk a lehetőséggel, s végszóra kiegyenlítettünk. Hogy jogos volt-e a tizenegyes vagy sem, azt néhány nap távlatából nehéz megállapítani. Szerintem nem is érdemes ezzel foglalkozni, hiszen a bíró megadta. Figyelembe véve, hogy előtte egy teljesen egyértelmű szituációban maradt néma a sípja, úgy vélem, igazságos döntetlen született. Ajnácskői kollégáim azonban nem tudtak megbékélni a döntéssel, s a meccs után azonnal megtámadták a játékvezetőt. Nagy kár, hogy éppen az ominózus végjáték miatt marad meg emlékezetünkben a presztizscsata” – emlékezett vissza a derbi mozgalmas záróakkordjára a vendégcsapat tisztségviselője.

A történtekről természetesen szerettük volna megkérdezni a másik felet is, ám az ajnácskői vezetőség a fegyelmi bizottság határozatáig nem kívánt nyilatkozni. A Közép-szlovákiai Labdarúgó Szövetség illetékesei egyébként jövő héten foglalkoznak majd a történtekkel, s hozzák meg döntésüket. Mint az köztudott, a z?rös 11. fordulóban egy másik helyszínen, Sajógömörön is tettlegességre került sor. Reméljük, holnap már nyugodt légkörben zajlanak a párharcok, hiszen a futball nem a bíróverésekr#l szól... (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?