Borúlátó a brazil közvélemény

Három nap múlva rajtol a labdarúgó-világbajnokság, Ronaldo, a brazilok sztárja a franciákat, az argentinokat, az angolokat és az olaszokat tartja esélyesnek a győzelemre. Zinedine Zidane sérülés miatt kihagyja az első két csoporttalálkozót. Még 10 ezer jegy vár gazdára a pénteki Franciaország–Szenegál nyitómérkőzésre.

A brazil futballisták szorgalmasan készülnek a világbajnokságra, Scolari szövetségi kapitány védencei június harmadikán Törökország ellen mutatkoznak beTASR/AP-felvétel KÉTSZER ZIDANE NÉLKÜL

Combsérülése miatt az első két világbajnoki csoportmérkőzést ki kell hagynia Zinedine Zidane-nak, a címvédő francia válogatott vezéregyéniségének. A középpályás vasárnap, a Koreai Köztársaság ellen 3:2-re megnyert felkészülési találkozó 37. percében kényszerült a kispadra. – Aggasztó, de mégis be kell jelentenem, hogy Zidane nem játszhat a pénteki nyitómeccsen Szenegál, majd jövő csütörtökön Uruguay ellen sem – mondta a röntgenvizsgálat eredményének ismeretében Claude Simonet, a francia szövetség elnöke. Franciaország harmadik csoportellenfele június 11-én Dánia lesz.

VANNAK MÉG BELÉPŐK

A szerény nemzetközi érdeklődés miatt még 10 ezer jegy vár gazdára a pénteki nyitómérkőzésre, a Franciaország–Szenegál találkozóra. A belépőket a FIFA küldte vissza a dél-koreai szervezőknek, szerdán bocsátják azokat áruba. A nyitómeccs mellett még több más összecsapásra vásárolhatnak jegyeket a szurkolók, aki interneten is rendelhetnek belépőket.

RONALDO AZ ESÉLYEKRŐL

Ronaldo úgy nyilatkozott hogy a vb első számú esélyese Franciaország, Argentína, Anglia és Olaszország. Raúl viszont kifejtette, hogy a francia és az argentin csapat nem verhetetlen. A vb várható favoritjaival kapcsolatban a brazil csillag így érvelt: „A francia csapat az utóbbi években nagyon jól játszott, és megtartotta szinte minden korábbi sztárjátékosát. Argentína is nagyon jó és számíthat az Európába szerződött klasszisaira. Az olaszok erősek és – a korábbiakkal ellentétben – kitűnő csatárokkal és védőkkel rendelkeznek. Az angolok mellett szól, hogy reményük van Beckham felépülésére”. Brazília esélyeiről szólva Ronaldo hangsúlyozta: azért szerepelhetnek jól, mert Európában nincsenek nagy elvárások velük szemben, így nem nehezedik rájuk különösebb nyomás. Bár, ismerte el: otthon mindenki bízik sikerükben. Spanyol kollégája, Raúl szerint „Meg fogjuk próbálni Szlovéniát legyőzni az első mérkőzésen, s aztán lépésről lépésre haladni tovább. Lehet, hogy éppen most – hogy mindenki ellenünk szavaz – érünk célba. Egy számunkra kedvezőtlen napon bárkitől kikaphatunk, de ha jó passzban vagyunk, akárkit legyőzhetünk”.

ORTEGÁÉ A TĺZES MEZ

A FIFA határozott követelése után az argentinok mégiscsak kiosztották a 10-es mezt, amely a vb alatt Ariel Ortegáé lesz. A klasszis futballista eredetileg 23-as számmal a hátán lépett volna pályára, azt végül a kapus Roberto Bonano kapta. A dél-amerikaiak azt tervezték, hogy 10-es számmal náluk senki sem játszik, a legendás Diego Maradona „örök emléke“ előtt tisztelegve.

BOND IS MEGÉRKEZETT

A James Bond- és Angyal-filmek egykori főszereplője, Roger Moore is megérkezett Dél-Koreába, hogy a szöuli vezetők kérésére részt vegyen a világbajnokság pénteki megnyitóján. Az UNICEF nagyköveteként tevékenykedő brit színész ezt megelőzően, csütörtökön 50 ország gyermekeinek társaságában hajókirándulást tesz a Han-folyón. Moore ezzel is népszerűsíteni szeretné a FIFA azon kezdeményezését, hogy az idei vb felhívja a világ figyelmét a hátrányos helyzetű gyermekekre.

ÖT ELTILTOTT

Eltiltás miatt öt játékos nem léphet pályára a világbajnokságon csapata első mérkőzésén. A legnevesebb hiányzó Jose Luis Chilavert, a paraguayi válogatott kapusa. Szenegál a címvédő franciák elleni nyitótalálkozón nem számíthat Pape Sarr játékára, a nigériai együttesből pedig Ifeanyi Udeze hiányzik majd Argentína ellen. A mexikóiak közül Joahan Rodriguez és Jesus Arellano kénytelen kihagyni a Horvátország elleni összecsapást a selejtezőkön begyűjtött piros és sárga lapok miatt. Utóbbi ráadásul a második csoportmeccsen, Ecuadorral szemben sem szerepelhet.

PESSZIMISTA BRAZILOK

Egy közvélemény-kutatás eredménye szerint a brazilok többsége nem hisz a válogatott győzelmében a labdarúgó-világbajnokságon. A megkérdezettek 57,21 százaléka vélekedett úgy, hogy Brazília nem jut a fináléba a pénteken kezdődő vb-n, s több mint kétharmaduk (69,73) szerint Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány nem jól állította össze a csapatát. Ennek ellenére óriási az érdeklődés: 69,11 százalék igennel válaszolt, amikor azt kérdezték, hogy a többnyire hajnali kezdések ellenére, felkel-e megnézni Ronaldóékat.

480 EZER EURÓ AZ ARANYÉRT

A spanyol válogatott tagjai fejenként 480 ezer eurós jutalomra számíthatnak, ha megnyerik a világbajnokságot. Ezt Juan Padron, a szövetség alelnöke jelentette be, miután öt nappal a rajt előtt a két félnek sikerült megegyeznie. A csapat tagjai egyetértettek az RFEF azon javaslatával, hogy ha nem jutnak tovább a csoportjukból, akkor nem kapnak egy fillért sem. A nyolcaddöntőbe kerülés 60 ezret ér, de nem lesz extra prémium, ha sikerül eljutniuk a legjobb nyolc közé. Az elődöntőért, illetve a döntőért további 120-120 ezer jár, a végső diadalért újabb 180 ezer a jutalom. JoseCamacho szövetségi kapitány az említett összeg kétszeresét kapja, ha vb-győzelemig vezeti együttesét. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?