Bondra győztes gólja

New York. Nyolc mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján. Ismét kitett magáért Peter Bondra, a Washington csatára két találattal járult hozzá a Columbus elleni sikerhez. A szlovák támadó a győztes gólt három másodperccel a hosszabbítás vége előtt ötötte.

Korongtánc az ütőkön. Mike Richter (Edmonton) kapuja előterében Ryan Smith (NY Rangers) próbál gólt szerezni.TASR/EPA-felvételA Calgary Flames 3:2-re nyert a New Jersey Devils otthonában. A vendégeknél Szuper Leventét tartaléknak jelölték, de nem kapott lehetőséget, tehát NHL-es debütálására még várni kell. A Flames legközelebb közép-európai idő szerint péntek hajnalban lép pályára, mégpedig az 1994-es bajnok New York Rangers otthonában, a híres Madison Square Gardenben. A hazai csapatban olyan világsztárok szerepelnek, mint például az orosz Pavel Bure vagy a kanadai Eric Lindros.

A Calgary hálóját a jó formában lévő Jamie McLennan őrizte, s a feléje tartó 32 lövésből 30-at hárított. Csak az utolsó harmadban 19 kísérletet hatástalanított. A Colorado Avalanche-től közvetlenül az idény előtt igazolt Chris Drury sorrendben második találkozóján ütött győztes gólt. A Calgary az utóbbi négy fellépésén veretlen, s hét pontot szerzett.

A Salt Lake City-i olimpián az amerikai válogatottal ezüstérmet szerző John LeClair beütötte 300. gólját a Philadelphia Flyers színeiben a Carolina Hurricans elleni mérkőzés hosszabbításában. A 2:1-es győzelmet jelentő jubileumi találat egyben azt is jelentette, hogy a gárda holtversenyben a Minnesota Wilddal a liga élére került. A ligához kapcsolódó további hír, hogy bejelentette visszavonulását Kevin Dineen, a Columbus Blue Jackets 39 éves csatára. Ő egyike annak a nyolc NHL-játékosnak, aki pályafutása során legalább 300 gólt ütött és több mint 2000 percet töltött a büntetőpadon.

EREDMÉNYEK: New Jersey–Calgary 2:3 (1:0, 1:2, 0:1), g.: Dante, C. White, ill. M. Johansson, Yelle, Drury. Carolina–Philadelphia 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1), g.: Brind’Amour, ill. LeClair, Williams. New York Rangers–Edmonton 5:2 (2:0, 3:1, 0:1), g.: Dvořák, Messier, Murray, Nedvěd, Samuelsson, ill. Marchant, Comrie. Columbus–Washington 3:4 (1:2, 2:0, 0:1 – 0:1), g.: Sanderson, Whitney, Wright, ill. Bondra 2, Grier, Halpern. Detroit–Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1), g.: Nyikolisin, Sullivan. Montreal–St. Louis 2:5 (1:0, 1:3, 0:2), g.: Bulis, Koivu, ill. Boguniecki 2, Demitra, Ručinský, Weight. San Jose–Los Angeles 5:2 (2:1, 0:0, 3:1), g.: Loyns 2, Rathje 2, Harvey, ill. Modrý, Armstrong. Toronto–Tampa Bay Lightning 4:3 (0:0, 1:2, 3:1), g.: Mogilnij 3, Tucker, ill. Keefe, Richards, Roy.

NBA

Ötödik mérkőzésén a harmadik vereségét szenvedte el a címvédő Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A Lakerst ezúttal a Cleveland Cavaliers győzte le magabiztosan, 89:70-re. A Los Angeles-i sztárcsapat története legkevesebb pontját szerezte. Az eddigi negatív rekord a 74 volt, ezt korábban háromszor érték el a Lakers-játékosok. EREDMÉNYEK: Cleveland–Los Angeles Lakers 89:70, Orlando–Sacramento 125:121, Miami–Indiana 79:83, Minnesota–űWashington 90:86, Houston–Seattle 97:104, San Antonio–Golden State 93:73, Denver–Atlanta 87:103. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?