Bokszklubot alapítanak?

Nagymagyar. Pőcz Tibor két évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a fiatal nagymagyari ökölvívó-tehetségekkel, akik azóta több figyelemreméltó eredményt értek el az ŠKP Bratislava színeiben.

Nagymagyar. Pőcz Tibor két évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a fiatal nagymagyari ökölvívó-tehetségekkel, akik azóta több figyelemreméltó eredményt értek el az ŠKP Bratislava színeiben. A pozsonyiak minden támogatást megadnak a csallóközieknek, ők pedig viszonzásul sorra aratják a győzelmeket az ifjúsági csapatbajnokságban.

A nagymagyariak legjobbja kétségkívül a 17 éves Pőcz Lajos (57 kg). Ebben az évben három bronzérmet is szerzett: harmadik lett a nyitrai junior országos bajnokságon, a pozsonyi ifjúsági, valamint a komáromi felnőtt ob-n. A legnagyobb sikert azonban az augusztusi, kiskunfélegyházi nemzetközi korosztályos tornán érte el, ahol a döntőben óriási meglepetésre pontozással legyőzte a magyar bajnok Fekete Henriket. A tizenegy csapatbajnoki mérkőzéséből kilencet megnyert. Ezek után nem számított meglepetésnek, hogy meghívást kapott a szlovák ifjúsági válogatottba, amellyel a hét végén Berlin közelében egy nemzetközi viadalon vett részt, s ezúttal is megállta a helyét, pontozással legyőzte a német Hackot. Egy másik nagymagyari bunyós, Rigó Márió is ringbe lépett a németországi viadalon, s ő is nyert, mégpedig a német Lerke ellen.

-Hét olyan bokszolóval rendelkezünk, akik naponta edzenek, s bármikor szorítóba léphetnek. Több szakember javaslatára úgy döntöttünk, hogy januártól önállósulnánk, megalakítanánk Nagymagyaron a bokszklubot. Ehhez azonban pénz és szponzor kellene. Önerőből képtelenek lennénk fenntartani a szakosztályt. Az előzetes felmérések szerint a környék fiataljait érdekli az ökölvívás, utánpótlásban tehát nem lenne hiány. Matiaško László, Nagymagyar polgármestere már megígérte, térítésmentesen rendelkezésünkre bocsátja a tornatermet, s az ŠKP hathatós segítségére is számíthatunk – mondta lapunknak Pőcz Tibor.

Nagymagyaron tehát komolyan veszik a bokszot...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?