BL-selejtező: kikaptak, de továbbjutottak a nagyszombatiak

A Spartak 2:1-es összesítéssel lépett túl a lengyel Legia Warszawa csapatán, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjé-nek 2.

A Spartak 2:1-es összesítéssel lépett túl a lengyel Legia Warszawa csapatán, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjé-nek 2. fordulójában.

A lengyelek jobb benyomást keltettek, mint az első mérkőzésükön, és ha nincs egy korai és egy késői kiállítás, valószínűleg jobban is megnehezítették volna a nagyszombatiak dolgát. Az első piros lapot a második sárgája után Vesovic a 37. percben kapta meg. Ez megtörte a Legia lendületét, az első félidőben ugyanis több helyzetük is akadt: először a nagyszombati Godál találta el rosszul a labdát a saját tizenhatosán belül, ami így veszélyesen pattant a kapu felé, de Chudý kapus az utolsó pillanatban védeni tudott. Nem sokkal utána pedig a Legia támadója, Kante veszélyeztetett fejjel. A hazaiak mindeközben csak távoli lövésekig jutottak.

A kiállítás után megnyugodott a Spartak, és az első félidő végét magabiztosan futballozta végig. Nem úgy, mint a második félidőt, amelybe nagyon belealudtak a hazaiak, aminek az lett a vége, hogy Astiz a 63. percben megszerezte a vezetést a Legiának. A góltól vérszemet kaptak a vendégek, két perccel később Kante két gólra is növelhette volna az előnyüket egy távoli lövéssel, de Chudý megint résen volt. A lengyelek végső rohamát egy újabb kiállítás akadályozta meg. Antolic négy perc alatt kapott két sárgát, így a 85. percben el kellett hagynia a pályát. Ezután a Spartaknak voltak veszélyes kontrái, de az utolsó passzokba vagy a lövésekbe mindig hiba csúszott, így nem tudtak kiegyenlíteni. Ami majdnem megbosszulta magát, az 5 perces hosszabbítás derekán ismét Kantének volt egy veszélyes lövése, ami csak pár centivel suhant el a bal kapufa mellett. Ez volt az utolsó nagy helyzet, így annak ellenére, hogy 1:0-ra kikapott a Spartak, továbbjutást ünnepelhetett.

„A továbbjutás óriási siker, igaz, végül nyögvenyelősre sikerült. A kiállítás után megnyugodtunk, azt hittük, már biztosan megvan a továbbjutás, ez kissé megbénított minket. Végleg csak a lefújás után nyugodtam meg, mert még az utolsó pillanatokban is akadt a Legiának veszélyes helyzete” – mondta a nagyszombatiak középpályása, Jakub Rada.

„Nem volt ideális mérkőzés a részünkről, de a két piros lap megkönnyítette a dolgunkat. Bebizonyosodott az, amit a mérkőzés előtti sajtótájékoztató is mondtam, miszerint ez egy nagyon nehéz meccs lesz. A Legia megmutatta, hogy milyen erős csapat is valójában. Az egész hetünk e meccs körül forgott, örülünk, hogy továbbjutottunk, ez nagyszerű érzés” – mondta Radoslav Látal, a Spartak edzője.

„A továbbjutás véleményem szerint már az első mérkőzésen eldőlt, mikor megkaptuk a második gólt. Ma azonban megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, a kiállítások ellenére sikerült gólt lőnünk és végig meccsben voltunk. Büszke vagyok a játékosaimra” – összegezte a párharcot Dean Klaufric, a Legia trénere, akit a mérkőzés után menesztettek a posztjáról.

A nagyszombatiak a 3. fordulóban valószínűleg a Crvena zvezda csapatával játszanak. A szerbek szerda este, lapzártánk után játszották a litván Suduva elleni visszavágót. A Crvena az első mérkőzésen 3:0-ra győzött. (TASR, mgy)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?