BL: otthon kapott ki a Bayern, félbeszakadt a Juve meccse

<p>Váratlanul kikapott otthon a Bayern, ám így is csoportelsőként jut tovább. Cristiano Ronaldo góllal tért vissza sérülése után. A Galatasaray&ndash;Juventus meccs havazás miatt félbeszakadt. Az utolsó csoportmeccseket játszották a BL-ben.&nbsp;</p>

Az A csoportban nem történ komoly meglepetés. A már biztos továbbjutó Manchester United 1-0-ra verte a Sahtar Donyecket, s mivel a Leverkusen ugyanilyen különbséggel nyert San Sebastiánban, az ukránok tavasszal csak az Európa Ligában folytatják. A Real Sociedad reménytelenül lett csoportutolsó – egy pontjukat paradox módon a csoportelső MU ellen szerezték.

A B csoportban a csoportelsőség már régen eldőlt, arra a kérdése, hogy ki jut tovább a Real Madrid mellett, csak szerdán kapunk választ. A Galatasaray-Juventus mérkőzést ugyanis a durva isztambuli jégeső miatt 0-0-s állásnál a 31. percben félbeszakították. A szerdán befejezett találkozón a törökök nyertek 1-0-ra. A Real simán, 2-0-ra nyert Koppenhágában, Cristiano Ronaldo sérülése után góllal tért vissza.

A C csoportban a Paris SG régen továbbjutása már hetekkel ezelőtt biztos volt. A párizsiak 2-1-re kikaptak Lisszabonban a Benficától – 13 ponttal így is csoportelsők –, a kvartett másik mérkőzésén az Olimpiakosz Pireusz odahaza nyert 3-1-re a reménytelenül csoportutolsó Anderlecht ellen. Ezzel a görögök jutottak a nyolcaddöntőbe.

A forduló slágermérkőzését – igaz, szinte tét nélkül – Münchenben játszották. A Bayern már 2-0-ra vezetett a Manchester City ellen, ám az angolok fordítottak, s így hosszú idő után a bajorok ismét vereséget szenvedtek a BL-ben. A kellemetlen hazai vereség ellenére a Bayern végzett a csoport élén. A másik mérkőzésen a Viktoria Plzeň megszerezte első pontjait – otthon verte meg (2-1) a CSZKA Moszkvát. A pilzeniek az utolsó percekben lőtt góllal megszerezték a harmadik helyet, s tavasszal az Európa Ligában folytatják. 

Eredmények:

A csoport
Manchester United–Sahtar Donyeck         1-0
Real Sociedad–Bayer Leverkusen    0-1

B csoport
Köbenhavn–Real Madrid       0-2
Galatasaray–Juventus   félbeszakadt

C csoport
Benfica–Paris SG 2-1
Olimpiakosz Pireusz–Anderlecht     3-1

D csoport
Bayern München–Manchester City 2-3
Viktoria Plzeň–CSZKA Moszkva2-1

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?