BL: Atlético–Real a negyeddöntőben

<p>Nyon. A címvédő Real Madrid tavalyi döntős ellenfelével, az Atlético Madriddal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a Paris Saint-Germain a Barcelonát kapta.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az UEFA nyoni központjában megtartott pénteki sorsoláson a spanyol házirangadó mellett a két francia csapat elkerülte egymást, a Paris SG a Barcelonával, a Monaco a Juventusszal került össze, míg az FC Porto a Bayern Münchennel küzd meg a legjobb négy közé jutásért.

Két újabb madridi derbi

A Real az idei szezonban már hat mérkőzést játszott az Atléticóval, s két döntetlen mellett négyszer kikapott. Emilio Butragueno, a blancók sportigazgatója ennek ellenére nem volt elkeseredve. „Lehetett volna jobb is és rosszabb is, egyik csapat sem tekinthető favoritnak. Az Atlético kemény ellenfél, sokszor találkoztunk, jól ismerjük egymást. Nagyon jól védekezik, a pontrúgásoknál veszélyes, mindegyik szituációból a legtöbbet hozza ki. A legjobbunkat kell nyújtani ahhoz, hogy elődöntőt játszhassunk” – mondta Butragueno.

Az Atlético sportigazgatója, Clemente Valverde sokkal vidámabbnak tűnt. „Csak mosolyogni tudok, mivel boldog vagyok, hogy itt lehetek a negyeddöntő sorsolásán. A múlt felemlegetése nem segít, teljesen más meccsek várnak ránk, csak ezekre szabad koncentrálnunk” – jegyezte meg Valverde.

Csak a továbbjutás

A Paris SG és a Barcelona már a csoportkörben is találkozott egymással (a franciák 3:2-re, a katalánok 3:1-re győztek a hazai pályán), csakúgy, mint a 2013-as BL-negyeddöntőben, amikor Messiék több idegenben rúgott góljuknak köszönhetően mentek tovább. „Hatalmas kihívás elé nézünk, a Barcelonával, Európa egyik legerősebb csapatával mérkőzünk meg. Mindegy, mi történik, tovább akarunk jutni – jelentette ki Nasszer al-Kelaifi, a párizsi egyesület elnöke. – Történelmi mérföldkő lehet ez a klub számára, húsz éve várunk arra, hogy elődöntőt játszhassunk a Bajnokok Ligájában. A célunk nem változott, Európa trónjára akarunk ülni.”

„Nagyon veszélyes csapat a PSG, a csoportkörben már megtapasztalhattuk, mennyire erősek. A Chelsea kiejtésével megmutatták, hogy a BL legnagyobb esélyesei közé tartoznak. Örülök, hogy a második meccset otthon játszhatjuk, a saját szurkolóink előtt be akarunk jutni az elődöntőbe” – mondta Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője.

Egyértelmű esélyesek

A Porto–Bayern és a Juventus–Monaco párharcok esetében a papírforma szerint egyértelműen a német és az olasz bajnok az esélyes, mégha az érintettek visszafogottan is nyilatkoztak. „0:0-ról indulnak a mérkőzések, jelenleg ötven százalékot adok a csapatoknak a továbbjutásra” – óvatoskodott Pavel Nedvěd, a Juventus vezetőségi tagja. „Itt már minden csapat különleges képességekkel bír. A portóiak fizikailag rendkívül erősek, a támadásaik villámgyorsak. Fiatal együttesük van, amely idén még nem kapott ki a Bajnokok Ligájában” – fogalmazott Pep Guardiola, a müncheniek vezetőedzője.

A negyeddöntő első mérkőzéseire április 14–15-én, a visszavágókra egy héttel később kerül sor. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?