BL: Atlético–Bayern és City–Real az elődöntőben

<p>A Real Madridnak ismét mázlija volt, újra a leggyengébb ellenfelet kapta az elődöntőben. A müncheniek Madridba utaznak az elődöntő első meccsén, újra lehet tisztán spanyol finálé.</p>

Sorsoltak a Bajnokok Ligájában. Az elődöntőben újoncnak számító Manchester City a tízszeres BEK/BL-győztes Realt kapta. A madridiak ismét mázlisták voltak, a nyolcaddöntőben a maguk alatt teljesítő Rómát, a negyeddöntőben az erőtlen Wolfsburgot kapták, most pedig a négyes leggyengébb láncszemének tartott angolokat. Ráadásul ezúttal is idegenben kezdenek. 

A két csapat a 2012/2013-as szezonban a csoportkörben találkozott egymással, akkor Madridban 3-2-re nyertek a hazaiak (a City kétszer is vezetett), míg Manchesterben 1-1 lett az eredmény.

A másik ágon az Atlético Madrid és a Bayern találkozik. A spanyolok a nyolc között a nagy esélyes címvédő Barcelonát ejtették ki, míg a németeket a Barca korábbi edzője, Pep Guardiola vezeti. Ennél több is összeköti a két klubot: 1974-ben BEK-döntőt játszottak, ez volt a két csapat első fináléja a kupában. Akkor 1-1 lett a végeredmény (a németek a hosszabbítás utolsó percében egyenlítettek), a megismételt döntőben viszont 4-0-lal elgázolták a spanyolokat.

A döntőt május 28-án a milánói San Siróban játsszák. Itt ismét spanyol házidöntőre kerülhet sor, ha mindkét madridi csapat továbbjut. Nem ez lenne az első: 2000-ben a Real és a Valencia csapott össze (3-0-ra a fehér balett győzött – az volt az első BL-döntő, amit két azonos országbeli csapat vívott), két éve pedig Real–Atlético városi rangadót tartottak a fináléban (a Real az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban 4-1-re nyert). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?