BL: A dortmundiak bizakodnak a párizsi visszavágó előtt

dortmund

A Borussia Dortmund biztató játékot mutatva győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjében a PSG ellen, igaz Kobel kapusnak a hazai kapufa is több ízben segített.

A dortmundi szurkolók legendásan jó hangulatot teremtenek a saját stadionjukban, így nem meglepő módon a „sárga fal” már a játékosok kivonulásakor is plusz emberként jelentkezett, és gyakran az egész stadiont bevonva biztatta csapatát. Ez pedig a pályán is meglátszott, a sokak által lebecsült Borussia az első perctől méltó ellenfele volt a párizsiaknak, sőt, a 14. percben Brandt indítása után Sabitzer került helyzetbe, lövése után pedig Donnarummának kellett bravúrt bemutatnia.

A folytatásban inkább a vendégek irányították a játékot, de nem tudták feltörni a szervezetten védekező Borussiát. A Paris Saint-Germain kezdőjében most sem kapott szerepet Milan Škriniar. A szlovák válogatott védő a szezon elején még alapember volt a francia bajnoknál, de tavasszal már egyetlen BL-meccsen sem kapott szerepet. A 35. percben éppen a párizsiak védelmének közepén támadt egy lyuk, ahová Füllkrug remekül mozgott be, míg Schlotterbeck egy tökéletes indítással találta meg társát. A német válogatott csatár magabiztosan lőtt a PSG kapujába, 1:0.

Füllkrugot sokszor éri kritika, hogy nem olyan klasszis támadó, mint amilyet az utóbbi években a német válogatottban megszokhattunk, de a 31 éves játékos az utóbbi három évben rendre 15 gól felett zárt, és ezt a számot már most is elérte. „Csodálatos volt a hangulat. Nem is akarok magamról beszélni. Az eredmény remek, de alaposan megszenvedtünk érte. Az ellenfelünk a meccs bizonyos szakaszaiban nagy nyomás alá helyezett. Nagyon fontos győzelmet arattunk, ami jó helyzetbe hozott minket, de egy hét múlva is egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Kilencven percre vagyunk a Wembley-től, de alázatosnak kell maradnunk” – nyilatkozta a meccs után a gólszerző, aki mindössze a harmadik Borussia-játékos, aki egy BL-szezonban 3 gólt szerzett és minimum 3 gólpasszt is kiosztott.

A gólnál megsérült a menteni igyekvő Lucas Hernández, aki ugyan megpróbálta még folytatni, de nem tudta. Érdekesség, hogy a balhátvédből középső védővé avanzsált játékos helyett sem Škriniart, hanem Beraldot küldte pályára Luis Enrique. A szünet előtt nem sokkal növelhette volna előnyét a Dortmund, de a Sabitzer–Dunnarumma párharc második felvonását is az olasz kapus nyerte. Ez sem volt kisebb helyzet az elsőnél.

A már említett nyomás a PSG részéről a második félidő elején volt a legnagyobb, amikor sorra alakította ki a helyzeteket, sőt. Volt, amikor 10 másodpercen belül előbb Mbappé, majd Hakimi is eltalálta a kapufát. „Szomorúak vagyunk az eredmény miatt. Nem használtuk ki a helyzeteket, amiket kialakítottunk. Főleg a második félidőben voltak meg a lehetőségeink. Tudtuk, hogy mit fog játszani a Dortmund, hogy érkeznek majd a mélységi labdák. Egész héten erre készültünk. Otthon más mérkőzés lesz, a szurkolóinkkal, a saját pályánkon küzdhetünk. Nagyon bízom a csapatban. A helyzetek most is megvoltak, kedden ki is fogjuk használni őket” – bizakodott a visszavágó előtt Hakimi.

Nem sokkal a nagy párizsi roham után Füllkrug taszíthatta volna még mélyebbre az ellenfelet, de Sancho passza után hat méterről fölé lőtt. Ezzel mintha sikerült is volna megtörni a vendégeket, alábbhagytak a francia rohamok. A gólszerzéshez viszont a folytatásban is ők jártak közelebb, Dembélé közeli próbálkozásánál viszont Kobel védett, így az eredmény már nem változott.

„Ilyen a foci. Néha csodálattal nézzük, néha pedig jönnek az ilyen meccsek. Ki kell elemeznünk a saját és az ellenfél helyzeteit is, hogy rájöjjünk a megoldásra. Mindenki tudta, hogy nem lesz könnyű, hiszen ez a Bajnokok Ligája elődöntője. Az öltözőben most lógó orral ülnek a srácok, főleg a két kapufa miatt. A szurkolóink próbáltak végig hajszolni minket, de el kell ismerni, hogy ez egy kivételes stadion, ahol a fanatikusok tudják, hogyan kell plusz erőt adni a kedvenceiknek” – foglalta össze a találkozót Luis Enrique.

Kollégája, a remek taktikát kidolgozó Edin Terzic elégedett volt csapatával. „Ez egy megérdemelt győzelem volt, remek csapatteljesítményt láttunk. Szerezhettünk volna még gólokat, de ez az ellenfélről is elmondható. Ezért is mondhatom, hogy az én szemszögemből ez egy jó eredmény. Nagyon sokat futottunk, de ez kellett a sikerhez. Meg kell dolgozni a Wembley felé vezető úton. Nekünk viszont már egy döntetlen is elég, persze győzni szeretnénk Párizsban is” – értékelt a Dortmund vezetőedzője.

A visszavágót jövő kedden rendezik Párizsban, a döntő pedig június 1-jén lesz a már többször említett legendás londoni stadionban.

BAJNOKOK LIGÁJA

Elődöntő, 1. meccs

Dortmund–PSG 1:0, gólszerző: Füllkrug (36.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?