Bíznak a szebb tavaszban

<p>A rimaszombati labdarúgócsapat a II. liga őszi zárófordulójában elért döntetlennel elkerült a kieső helyről, de elégedettségről nem lehet szó Gömörben.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTÉKELÉS

A rimaszombatiak az idény előtt az első öt közé kerülést tűzték ki célul, de az őszi szezon végeztével csak a 10. helyen állnak. „Általában ősszel gyengébben teljesítünk, mint tavasszal, ezért bízom benne, hogy a tavasz most is jobb lesz. A nem túl sikeres szereplésünknek megvannak az okai – az egyik az, hogy nyáron kevesebb az idő a csapatépítésre, nálunk pedig mindig nagy a mozgás a keretben. Az anyagi lehetőségeink nem teszik lehetővé, hogy széles kerettel dolgozzunk, ezért a sérülések mindig komoly gondot jelentenek. Ezen az őszön Rubint a térde miatt nem játszhatott sokáig, Migaľa agyrázkódást szenvedett, az utolsó fordulókra pedig Ďurica térde mondta fel a szolgálatot” – mondta lapunknak Branislav Mráz, a rimaszombatiak vezetőedzője.

A gárda egyik fő gondja az volt, hogy hiányzott egy góllövő csatár. A rimaszombatiak a tizenkilenc őszi meccsükön tizenkilenc gólt szereztek, de az 1,00-s gólátlag csalóka, a gárda ugyanis kilenc meccsen nem talált a hálóba. A gólok nagy részét a második félidőben szerezték a rimaszombatiak: a 19-ből 12-őt.

A 29 kapott gól a legtöbb a mezőnyben, ezek nagy része bosszantó egyéni hibák után esett. A semleges nézők is egyetértenek abban, hogy a rimaszombatiak tetszetősen futballoznak, a kapu előtt azonban elfogy a tudományuk, a védelmi hibákból pedig sorozatosan gólt kapnak.

Az ősz közepén azonban bejött Mráz húzása, aki a fáradt és meggyengült önbizalmú Kostolanský helyére a fiatal (19 éves) Katreniakot állította. A gömöriek mindjárt nyertek Dubnicán (ezek voltak az első idegenbeli pontjaik a szezonban), s öt meccsen át nem találtak legyőzőre, a liptószentmiklósiakat 4:1-re, a bártfaiakat 4:2-re győzték le otthon. A sorozat Dunaszerdahelyen szakadt meg, az ottani 3:2-re elvesztett meccs után visszakerült a kapuba Kostolanský.

A rimaszombatiak legjobb góllövője Jozef Čertík lett, aki hétszer talált a hálóba. „Középső középpályásként, játékmesterként érkezett hozzánk, de végül mégis a szélen találtuk meg számára a legmegfelelőbb helyet. Ott magára talált, s elkezdett gólokat lőni – mondta Čertíkről Mráz, s másokat is kiemelt. – Migaľa mindig szívvel-lélekkel játszott, Siheľský és Ďurica is jó teljesítményt nyújtott.”

A vezetőedző szerint csapata az idény elején hiába játszott jól, sok pontot elszórt, de csak egyetlenegyszer vallott szégyent: Bártfán, ahol 4:0-s vereséget szenvedett.

„Sok változás várható a keretben, s amúgy sincs könnyű helyzetben a labdarúgás Rimaszombatban. Remélem, hogy megoldódnak a gondok, mert ebben a városban szeretik a focit, még ha ez a nézőszámokon nem is mindig látszik. Az emberek értenek a futballhoz, követik az eredményeinket” – jegyezte meg Mráz.

Piszár József, a gömöriek sportigazgatója sem volt elégedett az őszi szerepléssel. „A hátvédsor nem játszott jól, és csatárunk sem volt. Sokszor a legnagyobb helyzetekből sem tudtunk gólokat rúgni – jegyezte meg kritikusan az egykori gólvágó. – Télen mindenképpen muszáj lesz erősítenünk, egy hátvédet, egy középpályást és főleg egy csatárt kell hoznunk. Arra számítottunk, hogy a táblázat első felében leszünk majd, ehelyett hátulról a harmadik helyen állunk. Tavasszal feltétlenül javulnunk kell!” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?