Bevehetetlen DAC-aréna: döntetlen a Slovan ellen

Dunaszerdahely |

<p>Továbbra is veretlen idén hazai pályán a DAC, a bajnoki címvédő Slovan ellen 1:1-es döntetlent értek el a sárga-kékek a labdarúgó Fortuna Liga 11. fordulójának vasárnap esti rangadóján.</p>

Egyik csapat sem várhatta jó hangulatban az összecsapást, a DAC a legutóbbi bajnokiján simán, 3:0-ra veszített Podbrezován, a Slovan pedig az Európa Ligában szenvedett csúfos vereséget, 5:0-ra kapott ki a Young Boys Bern otthonában. A fiaskók után mindkét együttes bizonyítani akart. A DAC-Arénában 5718 drukker gyűlt össze, Pozsonyból csak néhányan érkeztek, ennek bizonyára a hétközi EL-kudarc volt az oka.  A hazai szurkolók ötletes koreografiát készítettek az összecsapásra, nagyméretű transzparensükön az égszinkék törpikék fejvesztve menekültek a magyar huszárok elől. A sárga-kék szurkolótábor a 17. percben a 2008-as szurkolóverésről is megemlékeztek, és arra is felhívták a figyelmet egy felirattal, hogy senki sem fosztható meg akarat ellenére a szlovák állampolgárságától. Az első félidő elején csak a Slovannak volt helyzete, Fořt és Kubík lehetőségei kimaradtak. A DAC először a 38. percben veszélyeztetett, Kristo lövését Perniš védte, majd Jurčo fejelt a kapu fölé. Seydouba Somah már az első játékrészben többször megforgatta az elég nehézkes hazai hátvédsort, az 53. percben Majerník eladott labdáját elcsípve megszerezte a bajnoknak a vezetést - 0:1. Úgy tűnt, a harcos, ám nem túl gyors sárga-kékeknek nincs esélyük, ám Gorosito rövidzárlata visszahozta őket a meccsbe: a Slovan hátvédje Jurčóval ütközött a 16-oson belül, majd durván ágyékon rúgta a feltápászkodó hazai csatárt. Az esetről az alapvonalbíró informálta a játékvezetőt, aki - jogosan - kiállította Gorositót, és tizenegyest ítélt a DAC javára. A büntetőt Szabó Ottó bevágta, tombolt a DAC-stadion - 1:1! A sárga-kékek sok pontatlansággal játszottak, de a végjátékra címvédő nem tudott felpörögni, s minden egyes eltelt perc a dunaszerdahelyieket vitte közelebb a céljukhoz. A DAC ebben a naptári évben hazai pályán még nem kapott ki, s veretlenségét a bajnok ellen is meg akarta tartani. Az utolsó percben majdnem még nagyobb bravúr is összejött a dunaszerdahelyieknek, ám Horváth Béla lövése levágôdott, a szöglet után pedig Majerník hat méterről nem találta el a kaput... Niňaj majdnem öngólt fejelt, a szögletet pedig megfogta Perniš. A végeredmény így 1:1 lett, a DAC-Aréna 2014-ben továbbra is bevehetetlen. 

Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője elárulta, hogy a meccs előtt még kiegyezett volna az egy ponttal, utólag azonban kissé kevesli. „Az első félidő a részünkről rendben volt, nagyjából azt játszottuk, amit megbeszéltünk. Azt még ki kell elemeznem, hogy a második félidő elején a tapasztalt középhátvédeim miért passzolgattak egymásnak hússzor, mert ebből kaptuk a gólt. Utána Gorosito azt tette, amit tett, s a tizenegyesből kiegyenlítettünk. Az utolsó 15-20 perc alapján el kellett volna döntenünk a meccset. Hatszor döntetleneztünk, ez nagyon szép, de nem is tudom mikor nyertünk utoljára. Emberelőnyben kissé egyszerűbben kellett volna játszanunk, és nyomás alá helyezhettük volna a Slovant.”

 DAC-Slovan 1:1 (0:0) Góllövők: Szabó Ottó (62., 11-esből), ill. Soumah (53.)
Sárga lap: Straka, Majerník, Horváth, ill. Lásik, Milinkovics.
Piros lap: Gorosito (60., Slovan).Játékvezető, Kráľovič, 5718 néző. DAC: Penksa - Turňa, Struhár, Majerník, Szabó Ottó - Straka (69. Horváth Béla), Kristo - Ujlaky, Brašeň, Štepanovský (78. Sabler) - Jurčo. Slovan: Perniš - Jablonský, Niňaj, Gorosito, Čikoš - Lásik, Grendel - Kubík, Fořt (81. Peltier), Žofčák (70. Milinkovics) - Soumah (63. Kolčák).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?