Beugróból lett országos bajnok a fiatalabb lányok váltója

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSBesztercebánya/Dunaszer-dahely. Egyre jobban teremeveznek a dunaszerdahelyi diákok a Vámbéry Ármin Gimnáziumban (VÁG).

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Besztercebánya/Dunaszer-dahely. Egyre jobban teremeveznek a dunaszerdahelyi diákok a Vámbéry Ármin Gimnáziumban (VÁG). Négy váltót küldtek a besztercebányai országos nemzetközi bajnokságra (a szlovákiai indulókon kívül magyarországi és szerbiai versenyzők is voltak a mezőnyben), és mindegyik dobogón végzett. Amíg az elsősőkből és másodikosokból álló fiatalabbak mindkét négyese győzött, a harmadikosok és negyedikesek alkotta lány és fiú váltó a harmadik helyen végzett.

„A fiatalabb fiúkat az első helyre vártuk, hiszen címvédőként szerepeltek. A Bindics Bálint, Nagy Tibor, Katona Tibor, Matus András váltóban ugyan csak a két Tibor maradt hírmondónak a tavalyi négyesből, de így elég biztosan nyertek a fiúk. Bő öt másodperccel végeztek a besztercebányaiak előtt – részletezi a diadalokat Kálmán Miklós, a VÁG testnevelő tanára. – A fiatalabb lányoknál más volt a helyzet: elvesztették – váltóink közül csupán ők – a kerületi döntőt, és csak azért indulhattak beugróként, mert az országos döntőre nem nevezett be az összes kerület. Lányaink Besztercebányán visszavágtak a pöstyénieknek, jól taktikáztak, már a váltó összeállítása is jó húzás volt. Végül bő négy másodperccel voltak jobbak a besztercebányaiaknál. Győztes négyesünk Hájos Evelin, Zsoldos Petra, Lukács Regina és Nagy Beatrix összeállításban versenyzett.”

Jobban végezhettek volna a harmadik helyen záró idősebb fiúk (harmadikosok és negyedikesek) is, ha tüdőgyulladás miatt nem esik ki egy társuk a váltóból, és Katona Ádám nem versenyez félig sérülten. Ugyanebben a korosztályban a dunaszerdahelyi lányok váltója 14 másodperccel javított egyéni csúcsot. „Büszkék lehetnek diákjaink elért eredményeikre. Megdolgoztak érte – húzta alá Kálmán Miklós. – Sokat edzenek, indulnak az országos liga havonta zajló versenyein. Iskolánkban nagyon megszerették a teremevezést. Van a labdajátékoknak is egy tábora, a teremevezésre inkább azok szakosodnak, akik az egyéni sportokat kedvelik. Persze kivétel is akad, hiszen Nagy Tibor és Katona Tibor, valamint Nagy Beatrix a labdajátékokban is jeleskednek. Jelenleg közel harmincan teremeveznek iskolánkban, hetente két délután külön dolgoznak, és gyakran maguk között is versenyeznek. Edzéseiket, felkészülésüket Csiba Zsolt kollégám végzi.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?