Befejeződött a parkosítás az olimpiai központban

London |

<p>Befejeződött a "nagytakarítás" a London keleti, Stratford kerületében fekvő olimpiai központban, s ezzel az utóbbi több mint száz évet tekintve létrejött Nagy-Britannia legnagyobb városi parkja - közölte a helyi Környezetvédelemi Ügynökség.</p>

A The Guardian című lap internetes oldalának közlése szerint a 297 futballpályányi területre, amelynek nagy része szennyezett volt, 300 ezer különböző növényt és kétezer fát ültettek. A Lea folyó ötmérföldes (körülbelül 7,5 km-es) szakaszát is helyreállították, többek között betonfalakat lebontva, hogy természetesebbé tegyék a környezetét. A munkálatok során kétmillió tonna földet fertőtlenítettek.

A környéken mintegy 22 mérföldnyi kerékpárutat és gyalogos ösvényt alakítottak ki, továbbá 44 hektárnyi területet parkosítottak - közölte a Környezetvédelmi Ügynökség, amely a munkálatok során együttműködött a többi ötkarikás állami szervezettel.

A nyári, londoni olimpia július 27-én kezdődik és augusztus 12-ig tart majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?