Becsődölt a szurkolói kártya, rossz a lábtartás

<p>Ha a magyar labdarúgó-bajnokságról beszélünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem a futballpályán történnek érdekes események.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Hanem a lelátón vagy a stadionon kívül. Lássuk például a Kecskemét–Pécs (1:0) bajnokit. „Menetel a Kecskemét” – írta a találkozóról a Nemzeti Sport online változata, azonban ezúttal sem az volt a lényeges, hogy a KTE Bebeto góljával legyőzte a Pécset. (Ha legalább az a Bebeto lett volna…) A meccsre 1485 néző váltott jegyet, de ennél is kiábrándítóbb az a történet, amelyet egy szurkoló küldött el a lap szerkesztőségének. A sztori a szurkolói kártyás modell teljes csődjéről számol be. „A biztonsági őr közölte velem, hogy csak akkor enged be a stadionba, ha kijelentem neki, hogy a lelátón nem fogom azt kiabálni, hogy »Hajrá, Pécs!«” – idézünk a levélből, és a szurkolóval együtt nem értünk semmit. A drukkert, aki mindezt nevetségesnek nevezte, végül nem engedték be a „semleges” szektorba, s megváltott jegye ellenére arra sem volt lehetősége, hogy a pécsi táborhoz csatlakozzon, vagyis hoppon maradt. „A helyzet kilátástalanságát látva autóba ültem és hazamentem” – írta az olvasó, mi pedig nem tudjuk eldönteni, hogy sírjunk-e vagy nevessünk ezen az elképesztő eseten. A semleges szektorba való belépésről ezek szerint a beléptetésért felelős biztonsági őrök önkénye dönt?

A „családbarát szurkolás” jegyében egyébként nem ez az első felháborító eset. Két héttel ezelőtt egy 22 éves kispesti szurkoló panaszkodott arra, hogy 85 percet kellett sorban állnia azért, hogy bejusson a csöppet sem színvonalas Kispest–MTK bajnokira. A késés oka: a barátnőjének próbált kiváltani egy szurkolói kártyát és egy kedvezményes nőnapi jegyet, csakhogy nem működtek a nyomtatók a Bozsik-stadionban.

De Debrecenben sem jobb a helyzet. Az már önmagában is szégyenletes, hogy a hétközi DVSC–Videoton Ligakupa-mérkőzésre mindössze ezer szurkoló látogatott ki, de még őket is sikerült megalázni. Egy biztonsági előírásra hivatkozva a debreceniek csak két szektort nyitottak ki, így a bérletes drukkerek is kénytelenek voltak oda beülni. „Tíz éve van bérletünk, négy darab, de olyan magatartással szembesültem, hogy ez volt az utolsó, hogy DVSC-meccsre mentem. Mi az, hogy két szektort nyitnak ki, a többi le van zárva? Ott álltunk, mert nem volt hely leülni” – idézünk egy debreceni néző leveléből, amelyet ugyancsak a Nemzeti Sportnak küldött. Az Ultras Liberi egyébként „Vissza a szurkolókat a lelátóra!” címen szervezett kezdeményezést, amelyben arra kérték a magyar futballistákat, hogy fehér cipőfűzővel jelezzék szolidaritásukat az akcióval. Kanta József az FTC– MTK örökrangadón például így is tett.

Hiba volna azonban azt hinni, hogy a drukkerek csak a szurkolóellenes intézkedések miatt maradnak ki a stadionokból. A legfőbb visszatartó erő az, hogy nincs futball. S hogy mennyire nincs, arról a március elején sportigazgatónak kinevezett Bernd Storck körüli események tanúskodnak. A Hertha egykori másodedzője, aki Dárdai Pál tanácsára került az MLSZ-hez, brutális keménységgel látott hozzá a munkájához. (Hajrá!) A Telkiben edzőtáborozó U21-es válogatott Szalai László által vezetett edzését nézve civilben sétált be a pályára, és utasításokat osztogatott, majd az edzés végén jelezte, hogy a jövőben ő fogja összeállítani a programot. Másnap ugyanez történt meg az U17-es csapattal, ott Belvon Attila munkáját szakította félbe. Szalai azóta lemondott posztjáról, a teljhatalmat kapott Storck ténykedését pedig a magyar edzők nem nézik jó szemmel. Az Index szerint viszont Storck az U21-es csapatnál alapvető hibák miatt állította meg a tréninget, több esetben rossz lábtartást tapasztalt, s szóvá tette azt is, hogy a futballisták labdaszerzés után kivonták magukat a játékból. Hangsúlyozzuk: a magyar U21-es válogatott játékosairól beszélünk.

Akiknek rossz a lábtartásuk. Amíg ez így marad, addig teljesen mindegy, milyen színű a cipőfűzőjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?