Becsapták a világot

Stockholm/Buenos Aires. Az argentin válogatott bombameglepetést okozó kiesése utáni reggeli órákban síri csend honolt Buenos Aires utcáin. Stockholmban több ezren ünnepelték a svéd válogatott nyolcaddöntőbe jutását.

Stockholm/Buenos Aires. Az argentin válogatott bombameglepetést okozó kiesése utáni reggeli órákban síri csend honolt Buenos Aires utcáin. Stockholmban több ezren ünnepelték a svéd válogatott nyolcaddöntőbe jutását.

A híresen „futballfüggő” Argentínában, ahol minden győzelmet népünnepély követ, egyelőre csak az állami hírügynökség kommentárja ostorozza a csapatot: „Marcelo Bielsa tizenegye becsapta az egész világot.” Az emberek beletörődéssel, rezignáltan fogadták a korai búcsút, pedig az utóbbi 100 év legsúlyosabb gazdasági válságát átélő országban a közhangulat jelentős javulását várták a vb-szerepléstől. „Mindenünk megvan, ami a sikerhez kell, de valahogy mégsem jönnek össze a dolgok. Ez nemcsak a labdarúgásra, hanem Argentínára általában is jellemző” – fogalmazott egy munkába igyekvő férfi.

Stockholmban sokan megfürödtek a főváros egyik nevezetességének számító szökőkútban. Az autók dudáltak, a különféle harsonákkal felszerelt, válogatott mezben pompázó szurkolók pedig ellepték a belvárosi bárokat és éttermeket. „Amikor a hajrában az argentinok kiegyenlítettek, nagyon izgalmassá vált a mérkőzés. Vasárnap legyőz-hetjük Szenegált, és akkor nagyon messze juthatunk.” – lelkesedett az egyik szimpatizáns. (s, o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?