Beck-diadal Haas fölött

Melbourne. Dominik Hrbatý a várakozásnak megfelelően, Karol Beck hatalmas bravúrral jutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Elbúcsúzott viszont Martina Suchá és Mandula Petra.

Melbourne. Dominik Hrbatý a várakozásnak megfelelően, Karol Beck hatalmas bravúrral jutott a harmadik fordulóba az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Elbúcsúzott viszont Martina Suchá és Mandula Petra. A férfiaknál hullottak a kiemeltek, Haason kívül meglepetésre kiesett még a horvát Ljubicic és a thaiföldi Srichaphan is.

BECK–HAAS (16.) 5:7, 2:6, 6:2, 7:6, 6:3. Három és fél órán át tartott a csata, melyben a szlovák játékos visszavágott a szeptemberi Dk-mérkőzésen elszenvedett vereségért. 0:2 után kevesen gondoltak arra, hogy megfordulhat a mérkőzés. Haas erőnlétileg nem bírta a hosszúra nyúlt öszecsapást. A folytatásban Beck a belga Olivier Rochusszal találkozik.

HRBATÝ–TIPSZAREVICS (szerb-montenegrói) 6:2, 7:6, 3:6, 7:5. A szlovák éljátékos könnyedén hozta az első játszmát, de folytatásban már nehezebben boldogult. A folytatásban az újonc szerb fiú volt a jobb, majd a negyedik szettben Hrbatý vert helyzetből fordította maga javára a mérkőzést. Legközelebb a 10. kiemelt argentin Gaudio lesz az ellenfele.

SUCHÁ–LINECKAJA (orosz) 0:6, 2:6. Nem jött ki a lépés a szlovák hölgynek, támadójátéka csődött mondott. Számos hibát követett el a kiválóan adogató orosz ellenfelével szemben. Egy órát sem tartott a mérkőzés. Lineckaja Kurhajcová után már a második szlovák nőt verte ki Melbourne-ben.

MIRZA–MANDULA 6:2, 6:1. A magyar játékosnak mindössze ötven percet engedélyezett az indiai Sania Mirza, aki korábban még soha sem jutott be Grand Slam-torna harmadik körébe. Ezt a sporttörténelmi tettet Melbourne-ben a világranglista 166. helyén álló versenyző hajtotta végre, balszerencsére egy magyar játékos statisztálásával. Utoljára 1998-ban fordult elő, hogy egyáltalán indiai teniszező ennyire jól szerepeljen, akkor a férfiak mezőnyében, a US Openen Leander Paes érte el, s jutott a legjobb 32 közé.

TOVÁBBI EREDMÉNYEK, 2. forduló, férfiak, egyéni: Gaudio (argentin, 10.)–Fish (amerikai) 2:6, 6:4, 7:5, 7:6; O. Rochus (belga)–Monfils (francia) 6:1, 6:3, 6:3; Baghdatis (ciprusi)–Ljubicic (horvát, 22.) 7:6, 6:4, 6:7, 6:2; Agassi (amerikai, 8.)–Schüttler (német) 6:3, 6:1, 6:0. Nők, egyéni: Ducsevina (orosz)–Zvonarjova (o-rosz, 9.) 6:3, 6:3; Mauresmo (francia, 2.)–Szafina (orosz) 2:6, 6:1, 6:0; S. Williams (amerikai, 7.)–Randriantefy (madagaszkári) 6:3, 6:0; Kuznyecova (orosz, 5.)–Bartoli (francia) 6:2, 6:0; Sarapova (orosz, 4.)–Lee-Waters (amerikai) 4:6, 6:0, 6:3.

1. forduló, nők, páros: Jankovic, Kapros (szerb-montenegrói, magyar)–Grandin, Martinez Granados (dél-afrikai, spanyol) 7:6, 7:5; Husárová, Lihovceva (5. –szlovák, orosz.)–Dellacqu, Sewell (ausztrálok) 6:3, 6:3.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?