Bátky nem csalódott

Bátky Attila éremesélyesként utazott az athéni olimpiára, ám be kellett érnie a tizedik helyezéssel. A trencséni Dukla 31 esztendős kötöttfogású birkózóját az ötkarikás szerepléséről faggattuk.

Bátky Attila (balról) Athénban nem bírt a svéd AbrahamjannalTASR-felvételA tavalyi vb-bronzérme után nincs elkeseredve?

Egyáltalán nem vagyok csalódott. Keményen dolgoztam a sikeres olimpiai szereplésért, de ezúttal ennyire futotta. A kiegyensúlyozott, húszas mezőnyből tizenöten pályáztunk dobogós helyezésre. Elismerem, a svéd színekben versenyző Abrahamjan jobb volt nálam.

Pedig a biztató rajt után kedvezőnek tűntek a kilátásai.

A kirgiz Kanejevvel vívott nyitómeccsen 0:1-ről fordítottam 3:1-re. Aztán következett a kulcsfontosságú Abrahamjan elleni összecsapás, mivel a rendes játékidőben csak egypontos előnye volt az esélyes skandinávnak, hosszabbításra került sor. Sajnos, a rájátszás mindössze 5 másodpercig tartott, a kapaszkodásban az örmény származású Ari klasszishoz méltó fogással legyőzött. Hogy nem véletlenül, ezt bizonyítja, hogy a következő két ellenfelét is hasonló módon, pillanatok alatt intézte el, s végül az ezüst-éremig jutott.

Ezután váratlanul Macumotótól is kikapott...

Nem tagadom, a japán vetélytársammal vívott találkozón hiányzott belőlem a tűz. Tudtam, ha nyerek is, legjobb esetben is csak hetedik lehetek. ĺgy is egy ponttal vezettem, de a hajrában már csak szinte az órát figyeltem, s könnyelműségemért vereséggel fizettem.

Milyen emlékekkel tért haza Athénből?

Összesen tíz napot voltam az olimpiai faluban, ennek felét edzésekkel és versenyzéssel töltöttem. Utána viszont szerettem volna mihamarább hazatérni, hiszen a sok edzőtáborozás miatt alig találkoztam szeretteimmel. Sajnos, csupán az Argentína–Paraguay focidöntőre kaptunk be-lépőt, a további viadalokat mi is csak a televízióban láthattuk.

További tervei?

Mivel már nem tartozom a tinédzserek közé, úgy döntöttem, a jövő év nagy részét kihagyom. Az szinte biztos, hogy a tavaszi Európa-bajnokságon nem indulok. Mivel az őszi világbajnokságnak Budapest ad otthont, valószínűleg ott rajthoz állok.

És a pekingi olimpián?

Az még jóval odébb van. Majd elválik, mit hoz a jövő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?