Bátky Attila bronzérmes

Créteil. Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el a szlovák kötöttfogású birkózó-válogatott tagja, Bátky Attila, aki a franciaországi Créteilben rendezett 48. világbajnokságon a 84 kg-os súlycsoportban bronzérmet szerzett. Bátky már pénteken bebiztosította részvételét a jövő évi ötkarikás játékokon.

A szombati elődöntőben Bátky ellenfele az izraeli Ciciasvili volt. Rendkívül kiegyensúlyozott szoros küzdelemben végül is Ciciasvili volt eredményesebb, 2:0-ás pontozásos győzelmet aratott, és így bejutott a fináléba. A folytatásban Bátky Attila a harmadik helyért a norvég Fritz Aanes ellen lépett szőnyegre. A trencséni Dukla példásan küzdött, s végül is 3:2 arányban bizonyult jobbnak. Bátky Attila pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. A világbajnokságon eddigi legjobb szereplése a 10. hely volt.

A 30 esztendős, Bősről származó sportoló így értékelte szereplését: „Az elődöntőben nagyon kiegyensúlyozottak voltak az erőviszonyok. Ciciasvilinek kellemetlen stílusa van. Nehéz ellene bármit is kigondolni. A hosszabbításban sok múlott a pontozóbírókon is. Sajnos, ezúttal balszerencsém volt. A bronzcsata nagyon kemény küzdelmet hozott. Sikerült megpörgetnem a norvég vetélytársamat, s ez döntött. Határtalanul boldog vagyok, sokáig kellett várnom az éremre”.

A szlovák színek másik képviselője Roman Meduna, a vártnál gyengébben szerepelt, a 96 kg-os súlycsoportban nem sikerült továbbjutnia az alapcsoportból. A magyar kötöttfogású birkózóválogatott egy ezüst- és egy bronzérmet, illetve az eddigi kettő mellé még egy olimpiai kvótát szerzett. A 120 kg-os súlycsoportban Deák Bárdos Mihály az elődöntőben 3:0-ra verte a litvánt Mizgiatist, az esti fináléban pedig hatalmas csatában 3:1-re kikapott az orosz Hasszan Barojevtől. – A 66 kg-os kategóriában Füredy Levente, az elődöntőben rendkívül színvonalas mérkőzésen 6:3-ra kikapott a későbbi világbajnok grúz Manucsar Kvirkeljától, a bronzéremért vívott mérkőzésen azonban 3:2-re verte az örmény Vaghinar Galustjant, és pályafutása eddigi legnagyobb sikerét elérve harmadik lett. A 96 kg-os súlycsoportban Virág Lajos is ragyogóan helytállt, előbb 5:1-re verte a kubai Ernesto Penát, majd a nyolc közé jutásért 13:11-re kikapott az üzbég Aleszej Cseglakovtól, de a szerzett 11 pontjának köszönhetően a 9., athéni indulási jogot jelentő helyen végzett. A 60 kg-os Bóna László az amerikai Jim Gruenvald 4:1-es legyőzésével búcsúzott a vb-től, a csoportból az örmény Karen Mnacakanjan jutott tovább.

Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke elégedett volt a csapat szereplésével: „Nagyon régóta vártunk ilyen szereplésre. Az elvégzett munka végre beérett.” Gáspár Tamás főtitkár is dicsérte a csapat helytállását: „Úgy érzem, Deák Bárdos döntőbeli vereségében néhány téves bírói ítélet is közrejátszott, de azt hiszem a vb előtt kiegyeztünk volna a két éremmel és a három olimpiai kvótával. Füredy bravúrt bravúrra halmozva lett harmadik, Virág is athéni indulási jogot szerzett, míg Kiss Balázs balszerencsésen esett ki, pedig csoportjában legyőzte a későbbi világbajnok izraeli Zizijashvilit.”.(TASR, MTI, tics)

Bátky Attila mérkőzései

Csoportküzdelmek: Csen-Jung (tajvani) 10:0, Jeroflajov (üzbég) 2:1, Thomberg (észt) 4:2.

Negyeddöntő: Vahtangadze (grúz) 2:2 – hosszabbítás után 3:2.

A bronzéremért: Aanes 3:2. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?