Balogh Norbert: „Mi nem használtuk ki a hibákat, ők igen”

BaloghN0411

A DAC idei nyolc tétmérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, a Slovantól is kikaptak vasárnap a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi 5. fordulójában (3:1), ennek ellenére a pozsonyi első félidőben látottakra lehet építeni.

A dunaszerdahelyiek mondhatni meglepően jól kezdtek a vasárnapi rangadón, több kisebb helyzetük is adódott a mérkőzés elején, majd a bekapott gól sem zavarta meg őket túlságosan, és még a szünet előtt meg lehetett volna az egyenlítés. Ha a Slovan játékosai megszerezték a labdát, nem tudták nyomás alá helyezni a vendégek védelmét, az első 45 perc során két lövésükből sikerült egyet gólra váltaniuk. A második játékrészre viszont mintha kicserélték volna az éllovast, amely 25 másodperc alatt belőtte a következő gólját, majd átvette a mérkőzés irányítását. Ezt követően ugyan akadtak még helyzetei a DAC-nak, de már közel sem tudtak olyan teljesítményt nyújtani, mint a mérkőzés elején. Hasonlóképpen látta a játékot a csallóköziek csapatkapitánya, Dominik Kružliak is.

„Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, az kiegyenlített játékot hozott, sőt, talán inkább a mi akaratunk érvényesült, voltak helyzeteink is, de sajnos mi kaptunk gólt egy, a pálya középső részéről felívelt labdából. De az egész meccsre elmondható, hogy ha a tizenhatoson belül jobb megoldásokat választottunk volna, akkor nálunk is lehetett volna az előny. Nagy kár, hogy a második félidő legelején újabb gólt kaptunk és ezzel már el is dőlt a meccs, hiszen a Slovan 2:0-tól már kontrollálta a játékot, sőt, újabb gólt lőtt. Ez pszichikailag is rányomta a bélyegét a teljesítményünkre, de még így is volt helyzetünk, ami után hamarabb is meglőhettük volna a szépítő találatot és minden máshogy alakulhatott volna” – nyilatkozta a lefújást követően a védő.

„Kontrolláltuk a mérkőzést az elején, kompaktak voltunk, együtt mozogtunk. Sajnos jött egy lepattanó lövés, amiből gólt lőttek. Talán azért is próbálkoztak az íveléssel, mert jól védekeztünk. Ott valami kicsit megtört. Úgy érzem, hogy a csapat csinálta a dolgát és próbálta mindenki a maximumot nyújtani. Megint voltak helyzeteink, tudtunk rájuk nyomást gyakorolni. Voltak hibák mindkét oldalon, de mi nem rúgtuk be az ebből nyíló lehetőségeket, ők pedig igen – kezdte az értékelést Balogh Norbert, a DAC játékosa. – Csalódott vagyok. Hamar jött a kapott gól, ha tudtuk volna legalább egy félidőn keresztül tartani a 0:0-t, akkor a második fél- időben meg tudtunk volna őket fogni. A szünet után gyorsan gólt kaptunk egy kis figyelmetlenségből, ami nagy pofon volt és nehéz volt belőle felállni. A szurkolóknak köszönjük, hogy elkísértek minket, és elnézést szeretnék kérni tőlük az eredmény miatt” – mondta Balogh, aki eddig már szinte a támadósor minden posztján játszott, most éppen Krstovic mögött afféle játékmesterként kapott szerepet.

„Amit az edző kér tőlem, azt próbálom százszázalékosan teljesíteni. A profi futball nem arról szól, hogy ki hol szeretne játszani. Mindenkinek megvan a saját posztja, de ahová beraknak egy játékost, ott kell jó teljesítményt nyújtani. Én most ezt a pozíciót kaptam, próbáltam ebből a maximumot kihozni. Itt egészen más, mint a szélén vagy centerként, sokkal többet kellett visszajárni, hisz szinte a középpályán voltam. Annyiból volt talán kicsit rosszabb, hogy támadáskor nem jött ki jól a lépés. Mindig az utolsó passzok hiányoztak, elmentünk a támadással végig, lementünk az alapvonalig, jött volna a beadás és nem volt pontos. Ha ezeknél egy kicsit jobban tudunk összpontosítani, higgadtak maradni, akkor mi is ugyanúgy be tudjuk rúgni a helyzeteket, mint most az ellenfél tette” – zárta a Honvédtól érkező támadó.

Az edzők mindkét oldalon hasonlóan látták a meccset, idősebb Vladimír Weiss ellenben kiemelte, hogy nincs könnyű dolga Janeirónak, hiszen Kalmár, Schäfer, Ramirez, Jedlička valamint további játékosok helyére fiatalok érkeztek, így most nincs olyan minőség a keretben, mint korábban. Elmondása alapján viszont van potenciál a DAC futballistáiban, csupán be kell érniük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?