Balázs Attila meglepné Kližant

Martin Kližan és Balázs Attila mérkőzésével kezdődik ma a pozsonyi NTC-ben a Szlovákia–Magyarország tenisz Davis-kupa-találkozó.

Martin Kližan és Balázs Attila mérkőzésével kezdődik ma a pozsonyi NTC-ben a Szlovákia–Magyarország tenisz Davis-kupa-találkozó. Az összecsapás győztese szeptemberben a Világcso- portba jutásért játszhat.

A világranglista-helyezések alapján a Kližannal (36.) és Lackóval (108.) felálló szlovákok az esélyesek, de az a paradox helyzet állt elő, hogy az egymás elleni meccsek tekintetében a magyarok állnak jobban. A profi teniszhez közel két év kihagyás után visszatérő Balázs Attilának (284.) mind Lacko, mind Kližan ellen pozitív a mérlege (a szlovákok első számú játékosával a junior korosztályt is beleértve 2:1-re áll, Lackót pedig eddigi egyetlen mérkőzésükön legyőzte). Fucsovics Márton (159.) Kližannal még nem játszott, Lackóval eddig egyszer találkozott, és akkor győzni tudott.

„Sok mindent meg fog mutatni az első nap. Ha meglepetést okozunk, és 1:1 lesz az állás, akkor nekünk is lesz esélyünk” – hangsúlyozta Fucsovics.

Balázs Attila is reménykedik. „Nagyon örülök, hogy én játszom az első mérkőzést. Jól ismerem Kližant, mert egyidősek vagyunk, így junior korunktól sok tornán láttuk egymást. Lehet, hogy meg tudom lepni a pályán” – mondta a magyarok kettes számú játékosa, aki egy makacs ujjsérülés miatt nem játszhatott hosszú ideig. Úgy sérült meg, hogy egy tornán mindenáron be akart érni egy labdát, és beleütötte az ujját a pályát körülvevő kerítésbe. Sokáig bajlódott a sérüléssel, tavaly azonban már újra százszázalékosnak érezte magát, megnyerte az országos bajnokságot, és azóta is jó formában van, szeretne újra bekerülni a legjobb kétszázba.

Erre Miloš Mečíř, a szlovákok kapitánya is figyelmeztetett: „Tavaly Budapesten 3:0-ra nyertünk Kližan és Lacko nélkül, de akkor salakon játszottunk, és a magyarok kemény borításon valamivel erősebbek lesznek. Ráadásul akkor még nem játszott Balázs Attila, aki szerintem nagy erősítés számukra. Martin Kližan természetesen favoritnak számít ellene, de nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet. Jó lenne, ha mindjárt az első meccsen pontot tudnánk szerezni.”

A szlovák kapitány a párosra Kližant és Andrej Martint jelölte, a magyarokat irányító Köves Gábor a Fucsovics, Balázs kettősnek szavazott bizalmat, azonban ezen a nevezésen szombatig még lehet változtatni. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?