Baláról Bale-re nevezte át magát egy walesi városka

Az Európa-bajnokság idejére Baláról Bale-re nevezte át magát egy walesi városka. A település így tiszteleg Gareth Bale, a walesi válogatott klasszisa előtt.

Az Európa-bajnokság idejére Baláról Bale-re nevezte át magát egy walesi városka. A település így tiszteleg Gareth Bale, a walesi válogatott klasszisa előtt. A városba vezető utakon már kicserélték a helységnévtáblákat, amelyek addig maradnak kint, amíg a walesiek versenyben lesznek a tornán.

„Gareth Bale egy nemzetközi sztár, így ezzel a cselekedetünkkel felrakhatjuk Balát, pardon, Bale-t a nemzetközi térképre” – nyilatkozta Dilwyn Morgan helyi képviselő.

A 2000 lakosú városka polgármestere, Edith Roberts hozzátette: „Szeretnénk meghívni Gareth Bale-t és a walesi csapatot Balába, vagyis Bale-be, hogy találkozhassanak az észak-walesi szurkolóikkal, és megismerhessék, mi mindent kínál ez a térség.”

A legnagyobb walesi természetes tó, a Bala mellett fekvő Balában (Bale-ben) egyébként jó lehet élni, két éve azzal került be a városka a hírekbe és a Guiness Rekordok Könyvébe, hogy ott készült a világ legnagyobb hagyományos walesi süteménye: egy 21,7 kilogrammos, 1,5 méter átmérőjű óriásfánk, amelyet egyébként 200 darabra vágtak, és 15 perc alatt mind el is fogyott. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?